Aktualno

Marinko Mikulandra i pok. Milo Kovač dobitnici Nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika

Marinko Mikulandra i pok. Milo Kovač dobitnici Nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika

Marinko Mikulandra, predsjednik JK Orsan i posthumno fotoreporter pok. Milo Kovač dobitnici su nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika. Odlučili su tako gradski vijećnici na danas održanoj sjednici Gradskog vijeća.

Marinko Mikulandra, predsjednik JK Orsan, dugogodišnji je sportaš, sportski djelatnik i aktivan član Dubrovačkog saveza športova, koji je svojim predanim radom ostavio duboki trag u dubrovačkom sportu radeći s generacijama mladih sportaša.

Milo Kovač je više od tri desetljeća neumorno bilježio i dokumentirao život Grada, a posebno je, ističe se u objašnjenju, ostao zapamćen njegov album fotografija opsade i ratnih razaranja Dubrovnika u Domovinskom ratu.

Dodijeljene su i godišnje nagrade, Nagrade Grada Dubrovnika. Godišnju nagradu dobio je novinar i predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro, koji će upravo ove subote, 1. veljače predstaviti svoju knjigu ‘Ulicama grada’, u kojoj je na jednom mjestu skupio veći dio svojih kolumni o životu Grada i čeljadi Grada objavljenih uglavnom u našem tjedniku. Godišnju nagradu dobio je dopredsjednik V Jug AO Željan Konsuo, koji je prošle godine predstavio prvu i jedinu knjigu o povijesti najtrofejnijeg hrvatskog kluba ‘Pet do 100’. Gradski vijećnici nagradu su odlučili dodijeliti i odvjetniku iz Milana, velikom prijatelju Dubrovnika i Hrvatske Cristianu Pambianchiju, koji ovog četvrtka predstavlja vrijedna rijetka izdanja knjiga iz svoje privatne zbirke. Godišnju nagradu dobio je i novinar Mario Bukvić zbog postignuća u unaprjeđenju kvalitete življenja osoba s invaliditetom. Autor je i urednik nekoliko dokumentarnih serijala koji su obrađivali probleme s kojima se susreću osobe s invaliditetom. Godišnja nagrada dodijeljena je i Pomorskom odjelu Sveučilišta u Dubrovniku koji je prošle godine proslavio dvije jubilarne obljetnice i to 60. godina visokog obrazovanja pomoraca u Dubrovniku i 100 godina od početka znanstvenog časopisa za more i pomorstvo Naše more.

Odluke su donesene većinom jednoglasno, rekao je predsjednik Gradskog vijeća i Odbora za izbor i imenovanje Marko Potrebica. Nagrade laureatima dodijelit će se na svečanoj sjednici Gradskog vijeća na Kandeloru, 2. veljače.

 

 

Pročitajte još

Britanski turoperator povećava broj zračnih linija prema hrvatskoj obali

Dulist

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist