Aktualno

MARIBIC predstavljen u Varšavi

Direktor Poslovnog i tehnološko-inovacijskog centra za marikulturu MARIBIC, doc. dr. sc. Jurica Jug Dujaković, sudjeluje na regionalnim radionicama “Smart Investment for Smart Specialization” u organizaciji Svjetske banke u Varšavi.

Osnovni cilj radionica jest izrada strategije za investiranje u tehnološke i inovativne projekte na području zapadnog Balkana.

Glavni ekonomski stručnjak Svjetske banke za ovo područje Paulo Correa predstavio je MARIBIC kao model centra u koji bi Svjetska banka željela investirati u svim državama zapadnog Balkana. Jug Dujaković, kao jedan od tri predstavnika Hrvatske na ovom skupu, aktivno sudjeluje u izradi platforme spomenute strategije.

Uz samo predstavljanje MARIBIC-a, tijekom interaktivne rasprave, doc. Jug Dujaković sudionicima skupa iznio je svoja iskustva i probleme s kojima se susreće od samog osnutka Centra. Pri tome je naglasio da ovakvi centri, s obzirom na način organizacije i aktivnosti kojima se bave znače novinu, pa se vrlo često nailazi na probleme i nerazumijevanje u različitim strukturama društva. Iz navedenih je razloga put do uspjeha ovakva centra težak, pa su uz stručnost potrebni veliko strpljenje, upornost i entuzijazam.
 

Pročitajte još

‘Ne mogu sve profesije raditi do 67. Zamislite konobara da u tim godinama poslužuje stol’

Dulist

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija