Aktualno

MARIBIC predstavljen u Varšavi

MARIBIC predstavljen u Varšavi

Direktor Poslovnog i tehnološko-inovacijskog centra za marikulturu MARIBIC, doc. dr. sc. Jurica Jug Dujaković, sudjeluje na regionalnim radionicama “Smart Investment for Smart Specialization” u organizaciji Svjetske banke u Varšavi.

Osnovni cilj radionica jest izrada strategije za investiranje u tehnološke i inovativne projekte na području zapadnog Balkana.

Glavni ekonomski stručnjak Svjetske banke za ovo područje Paulo Correa predstavio je MARIBIC kao model centra u koji bi Svjetska banka željela investirati u svim državama zapadnog Balkana. Jug Dujaković, kao jedan od tri predstavnika Hrvatske na ovom skupu, aktivno sudjeluje u izradi platforme spomenute strategije.

Uz samo predstavljanje MARIBIC-a, tijekom interaktivne rasprave, doc. Jug Dujaković sudionicima skupa iznio je svoja iskustva i probleme s kojima se susreće od samog osnutka Centra. Pri tome je naglasio da ovakvi centri, s obzirom na način organizacije i aktivnosti kojima se bave znače novinu, pa se vrlo često nailazi na probleme i nerazumijevanje u različitim strukturama društva. Iz navedenih je razloga put do uspjeha ovakva centra težak, pa su uz stručnost potrebni veliko strpljenje, upornost i entuzijazam.
 

Pročitajte još

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist