Aktualno

Broj novozaposlenih u turizmu veći za 13,7 posto

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od čak 61,2% od ukupno novozaposlenih, što je ujedno rast od 13,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Broj zaposlenih sezonaca u turizmu od siječnja do svibnja ove godine iznosi 6,7 tisuća, što čini udio od čak 66% ukupno zaposlenih sezonaca. -Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja.-, ističe ministar turizma Veljko Ostojić.
 
Razdoblje od siječnja do svibnja 2012. bilježi brojku od ukupno 9.724 osobe novozaposlene u turističkom sektoru 2012., od čega je 6.650 sezonski zaposlenih radnika, 443 osobe na određeno vrijeme te 2.631 zaposlenih na neodređeno vrijeme. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je povećanje od 13,7% novozaposlenih radnika u turističkom sektoru. Udjel novozaposlenih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenima u navedenom razdoblju je čak 61,2%, od čega je udjel sezonskih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenim sezonskim radnicima čak 66%.
 
Trend porasta novozaposlenih vidljiv je posebice od travnja kada je zaposleno više od 3,5 tisuće ljudi, a u svibnju je zaposleno gotovo 4 tisuće novih radnika.
 
-Velika su očekivanja od turizma posebice za ovu sezonu. Pažljivom pripremom sezone i dobrom suradnjom s privatnim i javnim sektorom dali smo dobre temelje, stoga sam vrlo optimističan. Upravo na ljudima koji su zaposleni u turizmu je odgovornost da reliziramo zacrtane ciljeve, a to su, prije svega, zadovoljni gosti. Moramo se potruditi da gosti iskuse Hrvatsku onakvu kakva jest – zemlja dobrih domaćina.-, naglašava Ostojić.

Pročitajte još

POZIV GRAĐANIMA Predložite lokacije za nadzor brzine!

Dulist

‘KOLIKI PROSTOR!’ ‘Miovića šuma’ svakog dana s novim vizurama, a od ‘šume’ više nema ni traga!

SNAGA TRADICIJE Cvjetnica i blagoslov poma ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija