Aktualno

Broj novozaposlenih u turizmu veći za 13,7 posto

Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje od siječnja do svibnja ove godine broj novozaposlenih u turističkim djelatnostima činio je udio od čak 61,2% od ukupno novozaposlenih, što je ujedno rast od 13,7% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Broj zaposlenih sezonaca u turizmu od siječnja do svibnja ove godine iznosi 6,7 tisuća, što čini udio od čak 66% ukupno zaposlenih sezonaca. -Ove brojke još su jedan dokaz kako je i u ovim izazovnim vremenima turizam ne samo pokretač gospodarstva, već i generator ukupnog zapošljavanja.-, ističe ministar turizma Veljko Ostojić.
 
Razdoblje od siječnja do svibnja 2012. bilježi brojku od ukupno 9.724 osobe novozaposlene u turističkom sektoru 2012., od čega je 6.650 sezonski zaposlenih radnika, 443 osobe na određeno vrijeme te 2.631 zaposlenih na neodređeno vrijeme. U odnosu na isto razdoblje prošle godine, to je povećanje od 13,7% novozaposlenih radnika u turističkom sektoru. Udjel novozaposlenih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenima u navedenom razdoblju je čak 61,2%, od čega je udjel sezonskih radnika u turističkom sektoru u ukupno zaposlenim sezonskim radnicima čak 66%.
 
Trend porasta novozaposlenih vidljiv je posebice od travnja kada je zaposleno više od 3,5 tisuće ljudi, a u svibnju je zaposleno gotovo 4 tisuće novih radnika.
 
-Velika su očekivanja od turizma posebice za ovu sezonu. Pažljivom pripremom sezone i dobrom suradnjom s privatnim i javnim sektorom dali smo dobre temelje, stoga sam vrlo optimističan. Upravo na ljudima koji su zaposleni u turizmu je odgovornost da reliziramo zacrtane ciljeve, a to su, prije svega, zadovoljni gosti. Moramo se potruditi da gosti iskuse Hrvatsku onakvu kakva jest – zemlja dobrih domaćina.-, naglašava Ostojić.

Pročitajte još

POČELA IZBORNA ŠUTNJA Kazne za prekršitelje do pola milijuna kuna

Dulist

OSMI LET TJEDNO ZA NEW YORK United Airlines povećava broj letova prema Dubrovniku!

Dulist

ODLIČNE VIJESTI Lapadska škola dobila Snoezelen sobu za djecu s teškoćama u razvoju!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija