Sport

MARATON U LINZU Obuljen istrčao novi osobni rekord!

MARATON U LINZU Obuljen istrčao novi osobni rekord!

Član Atletskog kluba Dubrovnik Mario Obuljen istrčao je još jednu sjajnu utrku. Ovog puta riječ je o 16. Oberbank Linz Donau Marathonu, koji se u austrijskom gradu Linzu održao u nedjelju 9. travnja.

Obuljen je završio utrku kao ukupno 64., odnosno 12. u svojoj kategoriji +30 (rođeni od 1983. do 1987. godine), a ostvario je vrijeme 3 sata, dvije minute i 28 sekundi. Riječ je o njegovom novom osobnom rekordu jer je u Linzu bio brži za čak 13 minuta.

-Sa svojim rezultatom sam prezadovoljan. Plan je u pripremama za utrku bio istrčati 3 sata i 5 minuta, ali sam s mojim trenerom Slavkom Petrovićem po rezultatima treninga došao na ideju spustiti cilj ispod 3 sata. Negdje do 37 kilometra sam držao tempo za 2:58, međutim bila je ogromna vrućina i nigdje hlada, zbog čega sam pred kraj popustio u tempu. Tako sam na kraju istrčao 3:02:28, što je opet bolje od planiranog te za čak 13 minuta brže od prošlog maratona – istaknuo je za DuList Mario Obuljen.

Pred Obuljenom je sad vrijeme odmora, budući da se za ovu utrku pripremao gotovo šest mjeseci.
-Najprije ću se dobro odmoriti mjesec dana pa ću onda planirati dalje. Idući maraton bit će u rujnu ili listopadu tako da ću ljeto provesti u treningu po paklenoj vrućini – najavio je sjajni dubrovački trkač, koji je sjajan rezultat na maratonu posvetio svojoj majci.

Pobjednik maratona je Kenijac Anthony Maritim (02:09:11), ispred sunarodnjaka Emmanuela Oliauloa Ngatunyja (02:11:05) te Erica Kimutaija Keringa (02:15:22). Na utrci u Linzu nastupilo je 19 300 trkača iz 70 država svijeta.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist