DuList IN

MANIFESTACIJA ZA LJUBITELJE CVIJEĆA Pogledajte bogati program Dubrovnik Flower Marketa

MANIFESTACIJA ZA LJUBITELJE CVIJEĆA Pogledajte bogati program Dubrovnik Flower Marketa

Tradicionalna manifestacija Dubrovnik Flower Market održava se u razdoblju od 4. do 7. travnja. Ova manifestacija okuplja ljubitelje cvijeća, hortikulture i umjetnosti, nudeći bogat i raznolik program za posjetitelje svih uzrasta.

Događaj započinje 4. travnja s radionicom ‘Cvjetni otisci’ u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik gdje će djeca od 3. do 6. razreda osnovne škole imati priliku naučiti o morfologiji biljaka i kreirati jedinstvene cvjetne otiske pod vodstvom muzejske pedagoginje Dubravke Tullio. Ova radionica kombinira znanost i umjetnost, potičući maštovitost i kreativnost među mladima. Za informacije i rezervacije nazovite +38520 324 888.

Srce događanja, sajam cvijeća, održat će se 5. i 6. travnja u Parku Luja Šoletića gdje će se moći kupiti raznovrsne vrste cvijeća, povrća i začinskog bilja od lokalnih uzgajivača i poljoprivrednih gospodarstava. Posjetitelji će imati jedinstvenu priliku upoznati se s autohtonim vrstama cvijeća i savjetovati se o njihovoj sadnji i održavanju. Na sajmu cvijeća sudjeluju Ankora d.o.o. iz Zatona Velikog, Agrovrt iz Metkovića, OPG Marija Bagić iz Kutine, OPG Marija Mesić iz Kutine, OPG Snježana Meštrić iz Bjelovara, OPG Stjepan Valent iz Knegineca Donjeg, OPG Tomislav Varvir iz Malog Bukovca i Vrtlar d.o.o. iz Dubrovnika.

U petak, 5. travnja, radionica ‘Ušećereno jestivo cvijeće’ održat će se u Deši u Lazaretima. Pod vodstvom Petkane Sindik i Biljane Vučković, profesorica Turističko ugostiteljske škole. Sudionici će naučiti kako koristiti jestivo cvijeće u slastičarstvu kao proljetnu dekoraciju, dodajući jedinstvene okuse i boje svojim kreacijama. Na ovu radionicu se možete prijaviti putem ove poveznice.

U subotu, 6. travnja, održava se radionica ‘Cvjetna livada’ u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik gdje će polaznici uz vodstvo Kristine Skvrce naučiti osnove aranžiranja cvijeća. Ova radionica nudi priliku za upoznavanje s novim vrstama cvijeća i stvaranje aranžmana. Svoje mjesto možete rezervirati putem e-maila na kristina.skvrce@gmail.com. Isti dan, održava se radonica branja i pripremanja samoniklog jestivog bilja na Kalamoti. Ova radionica promiče odgovorno sakupljanje bilja i nudi sudionicima mogućnost učenja o prehrani iz prirode. Uz voditeljice Katiju Živković i Jadranku Ničetić, sudionici će imati priliku pripremati, kuhati i jesti jela od pazije u gostinjskoj kući Baburizza. Kotizacija iznosi 20 eura po osobi. Rezervacije su moguće na mail: info@pazija.hr ili na broj +385 98 856 108.

Posljednji dan manifestacije, održava se besplatno stručno vođenje kroz Botanički vrt na Lokrumu u kojem će posjetitelji moći uživati u raznolikosti biljnog svijeta i ljepoti otoka.

Već od ovog ponedjeljka pa do zadnjeg dana manifestacije, 7. travnja, posjetitelji imaju priliku zabilježiti svoje trenutke u cvijetnom foto kutku na Stradunu koji je osmislila i dizajnirala Kristina Skvrce.

Cijelu manifestaciju organizira Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist

[FOTOGALERIJA] Mladi Privatne gimnazije na maturalnoj večeri

Dulist

STARA ŠKOLA KREKA Marin Ivanović Stoka ponovno dolazi ispričati svoju priču

Dulist