Aktualno

Mališani iz Cicibana učili što napraviti u slučaju požara

edukacija vrtic ciciban 5
dav

Područni ured za zaštitu i spašavanje Dubrovnik u suradnji s JVP Dubrovački vatrogasci i HGSS Stanicom Dubrovnik održao je edukaciju o zaštiti i spašavanju za mališane Dječjeg vrtića Ciciban u Dubrovniku.

Više od stotinu dječaka i djevojčica pažljivo je pratilo prezentaciju kroz koju su mogli  naučiti ponešto o ulozi žurnih službi i ispravnom korištenju broja 112, kako reagirati u slučaju različitih vrsta nesreća i opasnosti, kao i upoznati predstavnike HGSS Stanice Dubrovnik  i Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci, koji su im demonstrirali svoje vještine i opremu.

Na edukaciji su djeci prikazani i edukativni filmovi ‘Što činiti u slučaju požara?’ i ‘Što činiti u slučaju potresa?’  koji djeci i mladima na simpatičan način šalju važne i korisne poruke. Filmovi su nastali suradnjom Državne uprave za zaštitu i spašavanje i UNICEF Ureda Hrvatska na području zaštite djece u velikim nesrećama i katastrofama.

Da bi mališanima naučeno ostalo još duže u sjećanju ovom su im prigodom podijeljene i edukativne bojanke Državne uprave za zaštitu i spašavanje, a oni nešto vještiji pozvani su svoje crteže poslati na Natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite, koji je i ove godine u tijeku.

 

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist