Aktualno

Mali kreativci, okušajte se u kiparstvu i prijavite na radionicu ‘Držićev renesansni Grad’

Mali kreativci, okušajte se u kiparstvu i prijavite na radionicu 'Držićev renesansni Grad'

Dom Marina Držića s veseljem poziva djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj likovnoj radionici ‘Držićev renesansni Grad’, s početkom od ove subote, 19. studenog 2022. godine.

Radionica se održava subotom u tri termina: prva grupa od 9 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12 sati i treća grupa od 12.00 do 13.30 sati. Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući reljefe u glinamolu koje će završno oslikati.

Po završetku likovne radionice ‘Držićev renesansni Grad’ bit će organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Dječjem domu Maslina. Pozivamo zainteresirane učenike od prvog do četvrtog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.

‘Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja’ – ustvrdio je Pablo Picasso. Ali je ponudio i odgovor: ‘Naučite pravila kao profesionalac, tako da ih možete kršiti kao umjetnik.’

Polaznici likovne radionice ‘Držićev renesansni Grad’ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

Pročitajte još

Dragovoljci HRM Dubrovnik na prijemu kod komodora Dojkića

Dulist

DODIJELJENO DESET ‘A’ DRŽAVNIH STIPENDIJA Saznajte tko su najbolji studenti Sveučilišta u Dubrovniku

Marko Džamarija

SANITAT POZIVA Javite se ako želite banak na gruškoj placi

Dulist