Aktualno

Mali kreativci, okušajte se u kiparstvu i prijavite na radionicu ‘Držićev renesansni Grad’

Dom Marina Držića s veseljem poziva djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj likovnoj radionici ‘Držićev renesansni Grad’, s početkom od ove subote, 19. studenog 2022. godine.

Radionica se održava subotom u tri termina: prva grupa od 9 do 10.30, druga grupa od 10.30 do 12 sati i treća grupa od 12.00 do 13.30 sati. Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući reljefe u glinamolu koje će završno oslikati.

Po završetku likovne radionice ‘Držićev renesansni Grad’ bit će organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Dječjem domu Maslina. Pozivamo zainteresirane učenike od prvog do četvrtog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.

‘Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja’ – ustvrdio je Pablo Picasso. Ali je ponudio i odgovor: ‘Naučite pravila kao profesionalac, tako da ih možete kršiti kao umjetnik.’

Polaznici likovne radionice ‘Držićev renesansni Grad’ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

Pročitajte još

Euro na kotačima ‘progutao’ bor

Dulist

Stižu velike promjene vezane za policu ‘dopunskog’

Dulist

Nakon dvije pandemijske godine ponovo održan zimski kamp udruge ‘Slatki život’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija