Zanimljivosti

‘Mali inženjeri’: Izgradite aute, avione, satelite…

blank

Dvjema radionicama 3D modeliranja za djecu i mlade završilo je ovogodišnje STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik.

Polaznici su u programu Tinkercad crtali 3D model privjeska s imenom i druge modele po svojoj ideji. Naučili su pripremiti 3D modele za ispis, koje smo na kraju radionice i isprintali na 3D printerima i poklonili polaznicima radionica.

STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji sa svojim članicama udrugama tehničke kulture u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Posljednje radionice u sklopu ovogodišnjeg ‘Ljeta s robotima u TUP-u’ održat će se u petak 1. rujna. Riječ je o radionicama ‘Mali inženjeri’ u 9 i 11 sati, koje organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura. Na radionicama će polaznici razvijati motoričke sposobnosti i kreativnost kroz gradnju raznovrsnih motoriziranih modela, kao što su ptice, auta, ribe, dinosauri, sateliti, avioni, i mnogi drugi.

Radionice su namijenjene učenicima od 3. razreda osnovne škole i starijima. Broj mjesta na radionicama je ograničen, a potrebno se prijaviti ovdje.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Napoleonov vojskovođa Marmont krenuo u napad

Dulist

TRGOVCI PRIPREMAJU RASPRODAJE Povlače se lakovi za nokte, šljokice, sjajila…

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1928. Rođen Jugaš, olimpijac Nikola Trojanović

Dulist