DuList IN

“Mali Debeli Rakun” na sarajevskom festivalu

"Mali Debeli Rakun" na sarajevskom festivalu

Film "Mali Debeli Rakun" dubrovačke redateljice i scenaristice Barbare Vekarić bit će prikazan na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu, u srijedu, 21. kolovoza u 12 sati u sklopu „Dječjeg programa“.

Podsjetimo, film prati osmogodišnju djevojčicu Lili tijekom ratne 1991. godine u Dubrovniku. Lili nije svjesna ratnih događanja oko nje, sve do trenutka kad mora napustiti Dubrovnik sa trudnom majkom, ostavljajući oca u Dubrovnik, kojeg možda više nikad neće vidjeti.

Autorica filma Barbara Vekarić naglasila je da film nije ratni, već prati odnos oca i kćeri u takvoj situaciji. Kao inspiracija za nastanak filma, pridonijeli su i njeni osobni doživljaji iz tog ratnog razdoblja. U glavnim ulogama su Gracija Filipović, Nikša Butijer, Anđela Bulum, Gabrijela Tutek Primorac, Nataša Dangubić i Perica Martinović. Film je nastao je u produkciji Filmske udruge Motion (FUM) i Akademije Dramske Umjestnosti (ADU).

Inače, „Mali Debeli Rakun“ svoju nacionalnu premijeru imao je na ovogodišnjim 22. Danima Hrvatskog Filma, dok je međunarodnu premijeru imao na filmskom festivalu u Cannesu u programu „Short Film Corner“. Također, u lipnju ove godine, film je imao i dubrovačku premijeru u kinu
Sloboda.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist