AktualnoUrednički izbor

MALENA IVA Obitelj Tubić krstila šesto dijete!

2309 NMokosica krstenje 6 01

U župi Svete Obitelji u Novoj Mokošici dubrovački biskup mons. Roko Glasnović krstio je u nedjelju malenu Ivu, šesto dijete u obitelji Damira Tubića i Marije r. Meštrović. Obitelj Tubić ima još tri dječaka i dvije djevojčice, a kuma najmlađem djetetu bila je Kristina Zadro.

Biskup Glasnović se u propovijedi osvrnuo na nedjeljno evanđelje o radnicima koje domaćin poziva u različite ure u vinograd i svakom daje plaću za koju su se s njim pogodili. Ljuti su bili oni koji su najdulje radili, a dobili su isti iznos kao i oni koji su stigli posljednji. Biskup je objasnio koliko je ova prispodoba bliska i ljudima našeg vremena.

Prizor koji nam Krist donosi toliko je svjetovan i svakodnevan, kazao je.

-Mi se često uspoređujemo s drugima, što može biti otrov za naš zajednički život. Teško nam je ponekad vjerovati da je netko pravedan ako ne vidi i ne priznaje naš trud i naše uspjehe. Umjesto da se radujemo što imamo ono što nam je potrebno, mi smo uglavnom nesretni zbog toga što drugi imaju – rekao je.

Naglasio je i kako mi često, procjenjujući vrijednosti drugih, činimo pogreške jer nije potrebno uspoređivati se s drugima budući da svatko ima svoju vrijednost. Tu vrijednost ponekad moramo otkriti pa čak i onda kada nam se čini da kod drugoga nema dobra i da je sve loše.

Banner 300x250 DU 1

Biskup je na kraju ispričao priču djeci o dvije kante vode koje govore o vrijednosti svakoga jer je svatko na svoj način poseban.

Župnik don Marinko Šljivić uz pozdrave i zahvale čestitao je roditeljima i cijeloj župnoj zajednici na krštenju malene Ive.

Župa Svete Obitelji – Nova Mokošica

Pročitajte još

MOKOŠICA PRVI PUT PROSLAVILA SV. GAŠPARA ‘Misu je doživljavao kao nešto veličanstveno’

Dulist

GORDAN BOSANAC ‘Šuica je prekršila kodeks ponašanja, mora se suočiti sa sankcijama

Dulist

ISPUCALI STUPOVI PELJEŠKOG MOSTA Stručnjaci tvrde kako sigurnost prometa nije ugrožena

Dulist