DuList IN

MAJA GRGIĆ IDE NA DORU Rekla sam: ‘Zašto ne, idem se okušati’. Presretna sam!

MAJA GRGIĆ IDE NA DORU Rekla sam: 'Zašto ne, idem se okušati'. Presretna sam!

Naša proslavljena jazz pjevačica Maja Grgić ide na Doru! Na izboru će nastupiti s pjesmom na engleskom jeziku naslova ‘I still live’, a koja je nastala u suradnji s glazbenikom Teom Martinovićem. Za DuList je ispričala proces stvaranja teksta, kao i glazbe.

– Od najranijih svojih dana, kad sam uopće počela razmišljati na nekakav autorski način, ujedno sam pisala i poeziju. Nekad se znalo dogoditi da taj tekst izađe iz mene – bez glazbe. Tako je bilo i u ovom slučaju. Tekst sam poslala Teu, koji ga je izuzetno inspirirao, a on je u roku od dva sata napravio glazbu. Nakon kratkog vremena smo ušli zajedno u studio te smo to snimili i uobličili. Teo je zaslužan i za aranžman. Presretna sam jer je  imao drukčiju viziju i glazbom je točno ispričao ono što taj tekst govori sam za sebe – istaknula je Grgić.

Kako nam kaže dalje, ‘na nagovor svog dragog’ je prijavila pjesmu na izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije.

MAJA GRGIĆ IDE NA DORU Rekla sam: 'Zašto ne, idem se okušati'. Presretna sam!

-Nisam vjerovala da će takva pjesma uopće ući u izbor i da bi mogla proći. Ni Teo nije vjerovao, ali moj dragi jest. Izgleda da je to bilo dovoljno! Svakako, rekla sam bila: ‘Zašto ne, idem se okušati, idem probati’. Ako se nešto lijepo dogodi, super. Ako se ne dogodi, to je isto dobro jer mogu reći da sam probala – naglasila je.

Otkriva nam da nije mogla nikad zamisliti da će se ‘ovoliko veseliti nastupu na Dori’.

-Naime, glazba koju nas dvoje stvaramo i sviramo, glazba je koja nije popularna i mislim da ima jedan uski krug slušatelja te ljudi koji konzumiraju takvu vrstu glazbe. Ne da sam ponosna na nas, nego ne znam što bih rekla! Izvan sebe sam. Još uvijek nisam svjesna. Kad sam nazvala Tea i rekla mu da smo ušli među 18 pjesama od 189 prijavljenih, on mi je rekao: ‘Ja sad čekam da me nazoveš i da mi rečeš da se šališ’ (smijeh). Možda je ovo dobar put za nas da ljudima pokažemo drugu stranu te glazbe koja se stvara u našoj zemlji. Glazbu koja zvuči malo drukčije, i koja se ne bi posramila svjetskih pozornica – dodala je.

Ističe kako već sada planira što će obući, kako će izgledati scenski nastup…

-Već sam zvala prijateljicu koja je genijalna za sve te ideje! Predivan osjećaj – govori nam Grgić.

Inače, na izboru hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije ‘Dora 2023.’ koji će se održati 11. veljače 2023. natjecat 18 pjesama i četiri rezervne. Pobjednik će nas predstavljati na Eurosongu 2023. u svibnju u Liverpoolu.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist