DuList IN

Macan ‘uplovio’ u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu

Macan 'uplovio' u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu

Krešimir Macan novim je poslovnim pothvatom ‘uplovio’ u ugostiteljske vode. Vlasnik agencije za odnose s javnošću ‘Manjgura’ otvorio je restoran ‘Matrix’ u novoj poduzetničkoj zoni Zagreba, u istoimenom poslovnom centru ‘Matrix Office Park’. Cijelu priču pokrenuo je s Mariom Stipanovićem, vlasnikom nekoliko restorana, među kojima je i ‘Savica Eatery’. Zajedničkim su snagama odlučili su stvoriti atraktivno mjesto za ljubitelje vrhunske hrane i vina u koji su dosad uložili preko 1,5 milijuna kuna.

Macan 'uplovio' u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu

—Volim se dobro zabaviti, pojesti i popiti (smijeh). S vremenom, nakon što sam posjetio dosta ugostiteljskih objekata, palo mi je na pamet da bi bilo zgodno stvoriti mjesto u kojem bi chef kuhinje imao potpunu slobodu. Naravno, u cijelom tom procesu vlasnici bi mu bili velika potpora. S Mariom Stipanovićem surađujem godinama te iza sebe ima uspješne projekte. Rekao sam mu da me nazove kad bude imao novi projekt. Tako je i bilo – ističe za DuList Macan. U novom restoranu nude, kako kaže, vrhunski doživljaj za prihvatljivu cijenu. Za jelovnik i odabir dnevno svježih namirnica iz probranih hrvatskih OPG-ova zaslužan je dvadesetšestogodišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog ‘Noela’ i bistroa ‘Pod zidom’, nove ideje i jela odlučio pripremati upravo u ‘Matrixu’.

Macan 'uplovio' u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu
— Kad smo osmišljavali koncept, ideja je bila da to bude restoran u kojem će se služiti brzi objedi za zaposlenike, do 14 sati. No, to je naravno i ugodno mjesto gdje svi mogu uživati u delicijama Marka Jantoleka. Iza sebe ima iskustvo u restoranima visoke kuhinje, ali on jela radi na ‘bistro način’. Možete probati poznate i kvalitetne namirnice, ali na drukčiji, moderniji način. To su jela dovoljne kompleksnosti, ali, laički rečeno ‘čovjek točno zna što jede’. Ono što je najvažnije – sve je vrlo ukusno – rekao je Macan. Mladi chef restorana je, navodi dalje, svojim jelima impresionirao i najzahtjevnije goste.

Macan 'uplovio' u ugostiteljske vode: Htjeli smo stvoriti mjesto u kojem chef kuhinje ima potpunu slobodu

S druge strane, prilagodio se drukčijim zahtjevima te je uvijek izašao posjetiteljima u susret. Inače, restoran vodi poznata i iskusna hrvatska ugostiteljica Manuela Maras, čija su specijalnost vina i sve vezano uz njih. Tako se novi zagrebački restoran može pohvaliti bogatom vinskom kartom koja broji preko sto etiketa hrvatskih, ali i desetak vrhunskih svjetskih vinara. ‘Maras i Jantolek su prave zvijezde’, kaže Macan. Ističe da će biti zahtjevno zadržati kvalitetu kad broj gostiju s vremenom bude veći. No, vjerujemo da će uspjeti. MP

Pročitajte još

[VIDEO] Silente objavio novi singl. Sviđa li vam se?

Dulist

AKTIVNA HRVATSKA U DUBROVNIKU Jelena Atabeyki predstavlja svjetske hit vježbe za lice

Dulist

PUTOPIS IVANE PAVLIĆ PAVLINA Tajland – centar seks turizma i zemlja anđela

Dulist