DuList IN

LUKA MIŠKIĆ NA ‘SALON INTERNATIONAL-u’ ‘Ovo je dodatna motivacija za moj tim i mene’

luka miskic 0000

Ni ove godine artistic team iz Salona ‘MiLuka’ nije propustio ‘Salon International’, središnji događaj u radu svakog frizera odnosno frizerke.

Razgovarali smo s predstavnikom Salona ‘MiLuka’, Lukom Miškićem, koji kao i svaki put ne skriva oduševljenje sudjelovanjem na ovom događaju te ga priupitali koji će to trendovi vladati na ulicama.

– Kao i svake godine posjećujem frizerski događaj ‘Salon International’ u Londonu koji se sastoji od dva dijela. Sudjelovanje na Salon Internationalu je izuzetan izazov za svakog frizera željnog stručnog usavršavanja i pronalaženja novih inspiracija. Posjet događaju je poseban jer je to ujedno i glavni event za frizere iz cijelog svijeta. Događaj posjeti više od 100 tisuća frizera iz svih dijelova svijeta od Azije do Amerike – naglasio je Miškić i dodao kako se ovaj događaj sastoji od dva dijela.

– U prvom dijelu događaja izloženi su svi tehnički materijali od škara, češljeva, četki, fenova te se isto tako prezentiraju sve nove boje od poznatih kuća kao što su Schwarzkopf, Aveda, Amika, Ghd i ostali. U drugom dijelu najveće frizerske akademije izlažu svoje kolekcije gdje ujedno i educiraju frizere i frizerke o tehnikama bojanja i šišanja za koje oni misle kako će obilježiti sezonu – naglasio je Miškić i istaknuo koji su se majstori stilisti predstavili ove godine na spomenutom događaju.

– I ove godine događaj su obilježile frizerske kuće izlagajući svoje najnovije tehnike šišanja i bojanja Frizerske akademije koje su ove godine izlagale nemoguće je u potpunosti nabrojati, ali ipak ću navesti par najpoznatijih kao što su Sassoon Academy, Tony&Guy, Sacco, Trevor Sorbie, Patric Cameron, Barber Shop, Mahagony… Gledati njihove prezentacije tehnika šišanja i bojanja te slušati njihove savjete za daljni rad smatram izrazitom čašću – rekao je Miškić.

DOMINANTNI TRENDOVI
Zanimalo nas je koji trendovi, duljine, boje odnosno nijanse trenutno dominiraju svjetskim špicama.
– Trendove i modu danas je teško staviti u jedan pojam. Naglasak je na individualizmu, tako da svako šišanje predstavlja ‘kreativan’ proces jer svi mi imamo jedinstven oblik glave i kostiju lica. Idealnu boju i šišanje može postići samo frizer koji surađuje s teksturom kose, oblikom lica i željama klijenata. Trendove koje nam je prestavio Sassoon Academy su poluduga i duga kosa sa dosta diskonekcija u šišanju. Što se boja tiče, polako napuštamo ombre i idemo prema hladnim blond bojama i prirodnijim tehnikama bojanja. Tony&Guy za žene predlaže kratku i poludugu kosu, a za ‘finish’ predlažu ispeglanu i poluvalovitu kosu. Patric Cameron je i dalje nastavio izlagati sa svečanim frizurama koje su inspirirane 70-im i glamurom u kosi – istaknuo je Miškić i dodao kako je ovakav događaj predstavlja i njegov osobni napredak.

– Napredovanje je svaki posjet događaju i razmjenjivanje iskustava s kolegama frizerima. Završavanje cjelokupnog školovanja u ‘Sassoon Academy-iji’ u Londonu i posjećujući događaje je dodatna motivacija za daljni rad mog tima i mene – kazao je Miškić kojemu želimo sreću u svim daljnjim projektima.

Foto: Luka Miškić arhiva

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist