Sport

LUKA LONČAR ‘Karijeru ću završiti kao Jugaš’

LUKA LONČAR 'Karijeru ću završiti kao Jugaš'

Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje i Luka Lončar potpisali su novi četverogodišnji ugovor. Prošlo je već nekoliko godina od kada je Lončar stigao u Dubrovnik. Došlo je vrijeme potpisa novog ugovora i na mail jednog od najboljih centara svijeta stizale su mnogobrojne ponude. Ipak Luka je odlučio ostati Gospar i produžio je svoju vjernost Jugu.

-Relativno brzo, u dva dana smo sve riješili. Trebalo mi je malo vremena za odluku, ali s obzirom na situaciju klub je bio iznimno korektan. Prezadovoljan sam sa svime šta smo se dogovorili – rekao je Lončar.

Lončar je prve sezone s Jugom osvojio Kup Hrvatske, Regionalnu ligu, prvenstvo Hrvatske i naslov prvaka Europe. Zatim u sezoni 2016./17. nova četiri trofeja – europski Superkup, Kup Hrvatske, Regionalnu ligu te prvenstvo Hrvatske (Jug je zaustavljen tek u devetom finalu, i to u finalu Eurolige u Budimpešti od Szolnoka). Treće sezone nova tri trofeja – Kup Hrvatske, Regionalna liga i prvenstvo Hrvatske, te u sezoni 2018./19. jedan trofej – najvažniji domaći – prvenstvo Hrvatske.

-Ima jako puno stvari koje me vežu uz ovaj Grad, ali najviše je za ostanak presudio sportski motiv, želja za pobjedom. Naravno i mogućnost da igram s najboljim vaterpolistom na svijetu. Znam da će svi pomislit’ na Medu odmah ali, ja mislim na Fatovića – naglasio je.

Bio je uspješan i s reprezentacijom Hrvatske. Osvajao je medalje na svim najvećim međunarodnim natjecanjima – olimpijski doprvak 2016. u Riju, svjetski prvak 2017. u Budimpešti, te brončani na Europskom prvenstvu 2018. u Barceloni. Sa svjetskih prvenstava ima ukupno četiri medalje (osim zlata iz Budimpešte 2017. osvojio je srebro u Kazanju 2015., te bronce u Barceloni 2013. i Gwangju 2019.). Plus, medalje iz Svjetske lige, Eurokupa…

-Ukratko je teško opisati pet godina provedenih u Jugu. Svakako bih izdvojio prvu sezonu i osvajanje naslova prvaka Europe jer je to najveći mogući uspjeh u klupskom vaterpolu. U budućnosti očekujem borbu za trofeje na svim frontovima kao i uvijek. Nadam se da ćemo ih osvojiti što više – zaključio je Lončar.

Izvor/Foto: VK Jug

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist