Aktualno

Lufthansa privremeno napušta Zračnu luku Zagreb, ukida se linija prema Münchenu

Njemačka Lufthansa od 1. prosinca ukida liniju Munchen – Zagreb! Kompanija će s ukidanjem ove linije privremeno napustiti Zračnu luku Zagreb, a linija Frankfurt – Zagreb ranije je ukinuta do proljeća 2021. godine, piše Croatian Aviation.

Lufthansa je liniju Munchen – Zagreb pokrenula ubrzo nakon lockdowna, te je na njoj u početku prometovala tri puta tjedno, postepeno povećavajući broj tjednih letova između ova dva grada. Podsjećamo, u vrijeme lockdowna kompanija je prekinula promet na liniji Frankfurt – Zagreb te je njeno ponovno prometovanje najavljeno za ožujak 2021. godine.

Koliko je Lufthansa bitan partner Zračne luke Zagreb potvrđuju brojke – u 2016. godini ova je kompanija imala udio od visokih 18,25 posto prometa putnika, u 2017. čak 17,45 posto.

Očekivalo se da će Lufthansa na liniji Munchen – Zagreb (jedinoj aktivnoj liniji prema Hrvatskoj!) prometovati cijeli zimski red letenja, čak je za studeni povećan broj operacija te su dostupni svakodnevni letovi, no od 1. prosinca kompanija će prekinuti promet na ovoj liniji čime će se u potpunosti, privremeno, povući iz Zračne luke Zagreb, posljedično i s hrvatskog tržišta.

Uz činjenicu da će Lufthansa prekinuti promet na trenutno jedinoj aktivnoj liniji prema Zagrebu, te uz ranije otkazane letove Austrian Airlinesa, Eurowings je jedina kompanija iz Lufthansa grupe koja će ove zime prometovati prema Zračnoj luci Zagreb.

53 godine nakon prvog leta prema Zagrebu, Lufthansa će se zbog globalne pandemije i slabe potražnje privremeno povući iz Zračne luke Zagreb.

Od srijede, 16. prosinca, Croatia Airlines u prodaji nudi svakodnevne letove na liniji Zagreb – Munchen, isti će prije svega ovisiti o bookingu koji bi, nakon povlačenja Lufthanse, mogao biti zadovoljavajuć, osobito u vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika.

Povlačenje Lufthanse iz Zagreba jest svakako loša vijest s obzirom na to da se gubi direktna povezanost s Munchenom koji kao čvorište omogućuje nastavak putovanja prema brojnim destinacijama u Europi i svijetu.

Pročitajte još

BUDUĆE INVESTICIJE Lapad s 500 novih hotelskih ležajeva!

Andrea Falkoni Račić

SVEČANO OTVORENJE Dubrovački medijski dani posvećeni dezinformacijama

Dulist

HZJZ O RIZICIMA Što je fentanil i zašto je toliko opasan?

Dulist