Aktualno

Luetić je zapošljavanjem Maslaća povrijedio načela savjesnog, odgovornog i nepristranog djelovanja

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić povrijedio je načela djelovanja propisana člankom 5. stavkom 1. Zakona o sprječavanja sukoba interesa, i to načela savjesnog, odgovornog i nepristranog postupanja. Sve zbog zapošljavanja premijerovog šogora Ivana Maslaća na mjesto komercijalnog direktora u dubrovačkoj zračno luci. Takvu odluku je naime, na sjednici ovog petka donijelo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.
-Navedena povreda proizlazi iz sklapanja Ugovora o radu za radno mjesto direktora Sektora komercijalnih poslova od 19. ožujka 2018.g. temeljem diskrecijske ovlasti s osobom koja je u tazbinskom srodstvu s dužnosnikom Andrejom Plenkovićem, a s obzirom da je Frano Luetić povodom obnašanja dužnosti člana Uprave trgovačkog društva Zračna luka Dubrovnik d.o.o., u podređenom i zavisnom položaju u odnosu na dužnosnika Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade Republike Hrvatske koja sudjeluje u postupku njegova imenovanja – naveli su za DuList iz Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Pročitajte još

Stiže vam paket iz Kine? Mogli biste se načekati

Dulist

Nardelli i Klešković položili vijenac i zapalili svijeću na spomen obilježju u Mandaljeni

Dulist

Odazovite se na akciju darivanja krvi!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija