Sport

VIDEO/FOTO LUDILO U GRUŽU Jug pobijedio Primorje nakon peteraca!

VIDEO/FOTO LUDILO U GRUŽU Jug pobijedio Primorje nakon peteraca!

Jug u srijedu navečer pokušava ostvariti drugu pobjedu u doigravanju za prvaka Hrvatske protiv Primorja pred gotovo ispunjenim tribinama gruškog bazena.

Gosti su bolje otvorili susret. Najprije je Šetka pogodio iz kontre, a potom i Muslim zabio pod ruku Bijača. Janović je potom u sjajnoj prilici s krila, ali pogađa prečku. Jugaši igraju nervozno, i ne koriste dvije prilike s igračem više.

Početkom druge četvrtine Primorje koristi prvog igrača više, Elez zabija za velikih tri razlike. U idućem napadu gostiju Radu s dva metra zabija za 0:4, a potom Sukno s igračem više pogađa za 0:5 nakon četvrtine i pol! Paulo Obradović konačno zabija za Jug tri minute i 32 sekunde prije kraja poluvremena. Jug potom koristi dva igrača više kad pogađa Bošković. Primorje ne koristi nekoliko dobrih prigoda, a s druge strane Janović iz polukontre smanjuje na -2.

Nakon što Primorje nije iskoristilo igrača više, Jug jest svog. Pogodio je Australac Younger za samo -1, a potom i Janović drugim svojim pogotkom za poravnanje rezultata u trećoj minuti nastavka. Dugi post Primorja prekida Muslim svojim drugim pogotkom za novo vodstvo Riječana. S druge strane Bicari sjajno pogađa nakon prebačaja za 6:6. Nakon uspješne obrane igrača manje Jugaši su u prilici i povesti, ali ne uspijevaju. Potom se opet uspješno brane s manjkom igrača, a nakon Kobešćakovog time outa drugi put ne koriste igrača više.

Na početku zadnje četvrtine Riječani uspješno brane igrača više, a Bijač sjajno brani čistu kontru Garcie. Mladi Australac Younger potom zabija svoj drugi gol za prvo vodstvo Juga na utakmici – 7:6! Ipak, Elez svojim drugim pogotkom 4 minute i 38 sekundi prije kraja poravnava na 7:7 s igračem više.

Tri minute i 16 sekundi prije kraja Radu dobiva treće isključenje, a to se u dosadašnjim mečevima pokazalo kobnim za riječki sastav. U posljednju minutu Jugaši ulaze s napadom s igračem više, ne koriste ga, ali se lopta srećom odbija do bijelih kapica za novu ofenzivu. Ipak, ni taj napad ne uspijeva, na semaforu je 11 sekundi, a zadnji napad ima Primorje. Nema gola, pucat će se peterci!

Peterci: Elez 7:8, Bošković 8:8, Muslim – nije pucao (isključenje s pravom zamjene), Janović 9:8, Sukno 9:9 Ivanković 10:9, Burić 10:10, Younger 11:10, Šetka 11:11, Obradović 12:11! Jug slavi pobjedu!

Ukupni rezultat sad je izjednačen na 2:2, a majstorica će se igrati u subotu 23. svibnja na Rijeci.

 

Doigravanje za prvaka Hrvatske – finale, 4. utakmica

Dubrovnik, Gradski bazen Juga; Gledatelja: 2000; Suci: Štampalija i Putniković

VK Jug CO – Primorje EB : (0:2, 3:3, 3:1, 1:1)

VK Jug CO: Bijač (16 obrana), Macan, Bošković (1), Janović (2), Younger (2), Fatović, Marković, Bušlje, Visković, Bautović, Bicari (1), Obradović (1), Popadić Batina, Ivanković; Trener: Kobešćak; Pomoćni trener: Smodlaka

Primorje EB: Vićan (5 obrane), Burić, Radu (1), Krapić, Peroš, Sukno (1), Muslim (2), Petrović, Vrlić, Elez (2), Šetka (1), Garcia, Lazović, Buljubašić; Trener: Asić; Pomoćni trener: Pezelj

Igrač više: Jug CO 4/13; Primorje EB 4/11

Peterci: Jug CO -/-; Primorje EB -/-

 

Pročitajte još

SJAJNA POBJEDA RK ARDIAEI ‘Oproštaj od Mljekare na najljepši način’

Dulist

MEĐUNARODNI MITING Deset medalja za Atletski klub Dubrovnik!

Dulist

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist