Aktualno

Lučka kapetanija pravomoćno okončala prekršajni postupak protiv Legaza i udruge Divlja liga vaterpolo

Lučka kapetanija pravomoćno okončala prekršajni postupak protiv Legaza i udruge Divlja liga vaterpolo

Pred Vijećem za prekršaje Lučke kapetanije Dubrovnik, pravomoćno je okončan prekršajni postupak protiv udruge “Divlja liga vaterpolo” i protiv Igora Legaza kao predsjednika Udruge, zbog sumnji da su 5. i 6. kolovoza 2018., na mikrolokaciji pomorskog dobra, koji se proteže morskim dijelom od zaštitne brane kupališta ispred hotela “Villa Dubrovnik”, do zaštitne brane kupališta “Gjivović”, isključili opću upotrebu pomorskog dobra na način da su novom (trećom) zaštitnom branom spojili zaštitne brane kupališta hotela “Villa Dubrovnik” i kupališta “Gjivović”, čime su spriječili i onemogućili uplovljavanje u morsku uvalu koja se nalazi između tih dvaju kupališta”.

Postupak je pokrenut prije više od dvije godine, prekršajnim nalogom ovlaštenog inspektora Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, kojim su, na temelju sadržaja dopisa Marka Miljanića od 20. kolovoza 2018., Udruga i predsjednik Udruge mandatno novčano kažnjeni za ukupan iznos od 45.000 kuna (Udruga za iznos od 30.000 kuna, a Igor Legaz za 15.000 kuna).

Protiv takvog rješenja, pravovremeno je bio izjavljen prigovor, pa je mandatno izrečena kazna, stavljena van snage, a započeo je redovan prekršajni postupak. Lučka kapetanija Dubrovnik donijela je tada “mjeru opreza”, kojom je Igoru Legazu, od 25. rujna 2019. do 27. listopada 2019., bilo zabranjeno posjećivanje pristana ispred hotela Villa Dubrovnik uključujući akvatorij zapadno i južno od navedenog pristana uz zabranu približavanja na udaljenost manju od sto metara tom mulu.

U prekršajnom postupku su ispitana dva svjedoka, Marko Miljanić i Ljubomir Nikolić.

Svjedok Ljubomir Nikolić je iskazao da je kao gradski vijećnik primio nekoliko poziva i upozorenja građana da se s plaže na Gjivoviću uklanjanja konop koji je tada opasavao plaže Villa Dubrovnik i Gjivović, nakon čega da je stupio u kontakt s Markom Miljanićem, pročelnikom Gradskog odjela za poduzetništvo i more Grada Dubrovnika i upitao ga je li moguće da se konop, koji je krajem srpnja 2018. spajao u jednom komadu područje od kupališta Gjivović do kupališta Villa Dubrovnik, uklonio na naredbu Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Grada Dubrovnika.

Ljubomir Nikolić je naveo kao je isti konop opasavao područje od kupališta Villa Dubrovnik do kupališta Gjivović 2018. godine i 2019. godine.

Nakon što su Marko Miljanić i Ljubomir Nikolić ispitani kao svjedoci, doneseno je rješenje koje je 7. studenog 2020. postalo pravomoćno.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist