Aktualno

Lucija Kusalić Šajić nova je ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije

Lucija Kusalić Šajić nova je ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije

Lucija Kusalić Šajić nova je ravnateljica Caritasa Dubrovačke biskupije. Primopredaja službe između dosadašnje ravnateljice Sanje Šanje i nove ravnateljice upriličena je ovog utorka u nazočnosti dubrovačkog biskupa Roka Glasnovića i predsjednika biskupijskog Caritasa i generalnog vikara mons. Ivice Pervana.
Biskup Glasnović je kazao, navode iz Dubrovačke biskupije, kako oni koji služe Gospodinu sa srcem, ljubavlju, znanjem, svim darovima i talentima doživljavaju ispunjenje osobnosti i odgovaraju na Božji poziv. Obraćajući se dosadašnjoj ravnateljici Šanje istaknuo je: ‘Uistinu ste bili otvoreni za suradnju onako kako bi čovjek to poželio.’ Novoj ravnateljici Kusalić Šajić dubrovački biskup je poželio Božji blagoslov kao i da nastavi dobre stvari koje postoje u Caritasu, ali i da pruži svoj osobni pečat.
-Ako mi učinimo ono naše, Bog će svoje učiniti. Gospodin želi hodati s nama – kazao je.
Predsjednik biskupijskog Caritasa mons. Pervan također je zahvalio dosadašnjoj ravnateljici istaknuvši kako je ona svojim predanim radom kojeg su krasile široko znanje, profesionalnost i brižnost podigla biskupijski Caritas na visoku razinu te je poželio dobrodošlicu novoj ravnateljici.
Nakon dva mandata služenja u Caritasu Dubrovačke biskupije ravnateljica Šanje se, u dogovoru s Biskupijom, odlučila za nove izazove u svom profesionalnom djelovanju.
Nova ravnateljica na početku službe pročitala je Ispovijest vjere i položila prisegu vjernosti kako je to uobičajeno pri preuzimanju crkvenih službi.

Izvor; foto: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

KOLIKO IMA ZAŠTIĆENIH NAJMOPRIMACA U DUBROVNIKU? Bačić: Moramo im osigurati zamjenske nekretnine

Dulist

Denis Pavela dobitnik Zlatne plakete za sigurnost cestovnog prometa!

Dulist

Vlahušić: Na Gruškoj placi Food market, a ima prostora i za piknik zonu

Dulist