Županija

LRH Hoteli Cavtat izdvajaju se iz Liburnia Riviera Hotela

Cavtat

Cavtatski hoteli Epidaurus i Albatros 13. listopada bi trebali postati dio vlasničkog portfelja nove tvrtke, LRH Hoteli Cavtat, koja će se izdvojiti iz matične tvrtke Liburnia Riviera Hoteli.

Kako piše Seebiz, još u srijedu na internetskim stranicama Zagrebačke burze objavljena je obavijest povodom podijele društva Liburnia Riviera Hoteli (LRH) i osnivanju tvrtke LRH Hoteli Cavtat, a prema dogovoru dioničara nakon podjele tvrtka Liburnia Riviera Hoteli upravljat će objektima na libirnijskom području, a LRH Hoteli Cavtat onima u Cavtatu i Portorožu.

Time će temeljni kapital Liburnia Riviera Hotela s 898,84 milijuna kuna biti smanjen na 696,07 milijuna kuna, odnosno za 202,77 milijuna kuna. Nominalni iznos dionice Liburnia Riviera Hotela (LRH-R-A) bit će smanjen za 670 kuna, s 2970 kuna na 2300 kuna.

Predsjednik Uprave Liburnia Riviera Hotela Igor Šehanović najavio je da Grupa u ovoj godini očekuje oko 400 milijuna kuna prihoda iz pozitivan financijski rezultat. Rekao je da su prihodi u spomenutom razdoblju udvostručeni, zahvaljujući ulaganjima u razvoj.

– Investirali smo više od 600 milijuna kuna u razvoj na liburnijskom području te u akviziciju hotela u Cavtatu (620 soba) i Portorožu (460 soba). Troškovi su smanjeni u svim stavkama: kod energenata, plaća, izravnih troškova, ostalih varijabilnih troškova – istaknuo je Šehanović.

Šehanović je rekao i da otpuštanja radnika više neće biti te da sada slijedi povećanje broja zaposlenih, da LRH planira nekoliko investicija, te da razmatrajuinvesticiju u novi hotel u Ičićima sa 180 soba.

Opširnije možete pročitati ovdje.

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija