Grad

LOPUĐANI Zaustavite gradnju trafostanice na otoku!

LOPUĐANI Zaustavite gradnju trafostanice na otoku!

Građani otoka Lopuda uputili su protestno pismo nadležnim institucijama vezano za skoro postavljanje trafostanice u samoj blizini škole i dječjeg igrališta na Lopudu. Pismo prenosimo u cijelosti.
– Molimo nadležne institucije da u okviru svoje nadležnosti što hitnije postupe, po predmetnom traženju.

Naime, prema informacijama dobivenih od strane mještana otoka Lopuda saznajemo kako se želi postaviti od strane Hep-a nova trafostanica u blizini škole i dječjeg igrališta.

Mi smo zabrinuti za zdravlje svoje djece zbog opasnih neionizirajućih elektromagneta, zračenja koje ispuštaju trafostanice (i ne samo trafostanice već i mobitelni odašiljači i dalekovodi ),jer po mišljenju stručnjaka upravo ta elektromagnetska zračenja tijekom određenog perioda „napadaju djecu“ starije i nemoćne izazivajući teška oboljenja kao što su leukemija i rak limfoma. ! Pitamo se kako se samo moglo i promisliti tako nešto … postaviti trafostanicu pored dječjeg igrališta i škole, kako se nije mislilo o zdravlju malih Lopujki i Lopuđana ?? Prema mišljenju znanstvenika Instituta Ruđer Bošković vrlo je opasno boraviti i živjeti u blizini trafostanica , dalekovoda i mob. odašiljača, ponajviše ako je ta udaljenost 50 ili manje metara!! Uz podršku Zeleni Forum Mokošica, Eko-Omblići i Ekol.udruga Zeleno Sunce, 20000 Mokošica-Dubrovnik,molimoVas najhitnije zaustaviti nakanu gradnje trafostanice na Lopudu koja bi bila potencijalna opasnost za zdravlje djece i mladih Lopuda!

„ Čovječanstvo djeci duguje najbolje što im može dati ! “( Koncencija UN o pravima djeteta 1989) – zaključuju .

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist