Grad

Botel “Dalmatia” tjednima prima goste ilegalno?!

Botel "Dalmatia" tjednima prima goste ilegalno?!

Dolazak botela Dalmatia u grušku luku početkom lipnja najavljen je kao još jedan izvrsni vid dubrovačke turističke ponude.

Uz 460 novih postelja, botel je predstavljen kao ponuda prvenstveno za mlade i one koji nemaju interesa odsjedati u hotelima pet zvjezdica, no početni entuzijazam brzo je splasnuo. Naime, kako doznajemo, postoje jake indicije kako su vlasnici požurili primati goste bez da za to imaju potrebnu dokumentaciju. Ukratko, postoji sumnja da brod gotovo mjesec dana radi na crno.

Naime, na jednoj od najvećih svjetskih stranica za rezervaciju smještaja Booking.com, već tjednima je moguće zakupiti smještaj na tom plovećem hotelu privezanom na Batahovini. Stranica prilikom početnog koraka rezervacije izbacuje i lokacije s kojeg je posljednja rezervacija za botel napravljena, pa se tako čini da bi u našem odsjedanju tamo bio i cijeli spektar gostiju, pretežito iz zemalja EU.

No, da s papirologijom nešto ne štima, odnosno da botel nema kaategorizaciju, što ujedno znači da, ako radi, radi nelegalno potvrdili su nam iz Ureda državne uprave u Dubrovniku.

Što su nam o ovoj situaciji rekli u Uredu državne uprave, Lučkoj upravi, Turističkoj zajednici te u tvrtci Split Tours pročitajte u novom broju DuLista, koji je od srijede u prodaji.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist