Aktualno

Lokrum dobio sredstva za edukativni i istraživački centar

Lokrum dobio sredstva za edukativni i istraživački centar

Javnoj ustanovi Rezervat Lokrum odobrena su sredstva pomoći Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, za izradu projektne dokumentacije u svrhu obnove i uspostave Interpretacijsko-edukativnog i istraživačkog centra Lokrum, u sklopu Benediktinskog samostana i Maksimilijanovog ljetnikovca. Ukupni troškovi provedbe projekta, odnosno izrade programsko-idejnog rješenja, idejnog i glavnog projekta iznose 1.234.200,00 kuna bez PDV-a. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sufinancira aktivnost u iznosu od 634.400,00 kuna.

Dokumentacija se izrađuje kako bi se projekt obnove cjelokupnog kompleksa prijavio za financiranje iz fondova Europske unije, a čiji će krajnji cilj biti uspostava Interpretacijsko-edukativnog i istraživačkog centra, što će doprijeti održivom korištenju prirodne i kulturne baštine kroz edukaciju i informiranje posjetitelja.

Sredstva su odobrena u sklopu Javnog poziva za neposredno financiranje izrade projektne dokumentacije za obnovu postojeće posjetiteljske i planinarske infrastrukture u zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

Otok Lokrum zaštićen je u kategoriji posebnog rezervata šumske vegetacije i područje je ekološke mreže Natura 2000. Sastavni je dio povijesne jezgre grada Dubrovnika s gradskim zidinama te je uvršten na UNESCO-ov Popis svjetske kulturne baštine. Samostanski kompleks danas se djelomično koristi u jugoistočnom dijelu gdje su postavljene tri izložbe za posjetitelje.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist