Kultura

Ljubavni stihovi za udrugu za Down sindrom

Humanitarni koncert Večer ljubavne poezije održana je u Kneževom dvoru u sklopu Festivala „Ana u Gradu“.

 
Uz zvuke violončela Ane Rucner i harfe Marije Mlinar, ljubavne stihove kazivali su Milka Podrug Kokotović, Anja Šovagović Despot, Luko Paljetak i Boris Miholjević. Na drugom koncertu Festivala „Ana u Gradu“ Anina glazba sljubila se s raznovrsnom poezijom, od poslanice sv. Pavla Korinćanima, preko riječi Antuna Branka Šimića i Ivana Smaniga do pučkih stihova i poezije dubrovačkog barda Luka Paljetka. Pjesme su interpretirali vrhunski hrvatski dramski umjetnici, a plesom ih dočarali dvoje mladih plesača, dok su glazbeni dio činila najnježnija djela klasične riznice. Ovaj spoj poezije, glazbe i plesa režirala je Paola Dražić Zekić.
 
Koncert je bio i humanitarnog karaktera pa su se ljubavni stihovi kazivali za Udrugu za Down sindrom Dubrovačko – neretvanske županije te je sav prihod od koncerta doniran spomenutoj udruzi. Na kraju koncerta, Ana Rucner je osobno predala ček Katiji Mišeta, predsjednici udruge. Na koncertu se prikupilo 5.000,00 kuna.
 
– Hvala svima što ste došli večeras, iskreno hvala ovim predivnim umjetnicima što su mi ukazali ogromnu čast svojim sudjelovanjem na Festivalu. Želja je bila upriličiti jednu zanimljivu umjetničku večer i napraviti nešto plemenito pa smo prihod od ovog koncerta namijenili Udruzi za Down sindrom Dubrovačko neretvanske županije. Prije par mjeseci sam sudjelovala u predivnoj humanitarnoj večeri koju je organizirala moja prijateljica Marina Sršen upravo za pomoć ovoj udruzi i to me ponukalo da joj se pridružim i nastavim istom mjerom. Iako se radi o skromnom iznosu, vjerujte prikupljen je od srca i nadamo se da će pomoći u radu vaše udruge – rekla je Ana Predajući, predajući ček Katiji Mišeta.
 

Ulaznice za večerašnji koncert u Kneževom dvoru u našoj nagradnoj igri osvojil ja Vesna Babarović

Festival se nastavlja večeras, 23. lipnja koncertom pod nazivom „U ritmu tanga“, u izvedbi gudačkog kvarteta Rucner i Petera Soavea, bandoneonista svjetskog glasa. Ana Rucner na violončelu i Mady Soave koja će se publici predstaviti sa klasičnom harmonikom gosti su koncerta.
 

Nedjelja u ex Divinae Follie
Završni koncert Festivala održat će se na Babinom kuku, u prostoru bivšeg disco cluba Divinae Follie, izvedbom  klasike, rocka i cross over skladbi gdje će Ana Rucner nastupiti uz mnoštvo gostiju. Koncertu će prisustvovati studenti glazbene akademije u Zagrebu na čelu sa gudačkim kvartetom Rucner, Mario Rucner na violi, FA Linđo, klapa Subrenum, Srebrna krila a sve pod dirigentskom palicom Thomasa Buritcha.
Završni koncert festivala je također poklon građanima i posjetiteljima Dubrovnika te će ulaz biti slobodan.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ekskluzivno smo ušli u čarobni svijet Držićevih životnih pozornica!

Mia Njavro Banić

U Lazaretima otvorena izložba ‘Braća po oružju’

Dulist

Romantična rock komedija večeras na daskama Scene Bursa

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija