Zanimljivosti

LJUBAV INGE KAHLERT PREMA DUBROVNIKU Grad posjećuje 55 godina!

LJUBAV INGE KAHLERT PREMA DUBROVNIKU Grad posjećuje 55 godina!

Gospođa Inga Kahlert iz Njemačke već je, kaže, 55 godina u gradu. Posjećuje Dubrovnik od 1961., svake godine po dva puta, a u ovoj turi ostat će sve do sredine listopada.

I ovaj put, baš kao i prije dvije godine kad smo radili veliki razgovor s njome, našli smo ju na kavi u Orsana, gdje je svako jutro, kaže ‘Od devet, devet i po ujutro’! I ponosna je članica kluba za kojeg zna gotovo od početka svojih dolazaka.

Inače, ljubav prema Dubrovniku započela je posjetom s omladinskim kampom, a odmarali su se u Rašici, spavalo se u šatorima… Inga nikada nije ‘preskočila’ dolazak svom omiljenom gradu. Čak niti za vrijeme rata, kada je pomagala svojim prijateljima! Prije dvije godine nam je rekla, a i danas se toga ‘drži’, kako grad voli i cijeni, no kako bi se puno toga u njemu moglo bolje usmjeriti prema turizmu kojem težimo. Primjerice, držati grad čišćim.
-Puno se promijenio, a ne znam odgovoriti je li na bolje ili na gore – kao i svugdje na svijetu, mijenjaju se vremena, te je teško kazati kako je prije bilo bolje ili kako je sad gore – tada nam je bila otkrila Inga, a mi ju ostavljamo na kavi u Orsana, gdje joj se svatko javlja. Kaže, još se može kupati, pa će skoknuti koji put do Mandrača!

Pročitajte još

[FOTO] Pridvorska folklorna skupina zabalala u Gradišću i Beču

Dulist

Jesu li vam uvalili lažne kovanice?

Dulist

Ekipa ‘Mali bijeli zec’ pobjednici prvog Dub Pub kviz vikenda!

Dulist