DuList IN

LJETO MOŽE POČETI Maja Grgić i Žac the Sax predstavili singl ‘In The Sky’

LJETO MOŽE POČETI Maja Grgić i Žac the Sax predstavili singl 'In The Sky'

Dugogodišnja suradnja dubrovačkih glazbenika urodila je zajedničkom pjesmom. Maja Grgić i Žac the Sax (Željko Barač) svojim singlom ‘In The Sky’ donose funky vibru za idealan uvod u ljeto.

Saksofonist i jazz vokalistica već na prvu zvuči kao dobitna kombinacija, a to su definitivno i potvrdili Željko Barač i Maja Grgić svojim prvim zajedničkim studijskim uratkom. Zvuk pod utjecajem funky ikone Macea Parkera, dominantna bass linija, gitara i zarazne saksofon dionice pokazali su se kao idealna podloga za Majin vokal. Pamtljiv tekst na engleskom jeziku samim time otvara ovom uratku svjetska vrata te priliku da se zavrti i daleko van granica Lijepe naše.

 

Autor glazbe i aranžmana je Željko Barač, autorica vokalnih dionica i teksta je Maja Grgić, a gitaru je odsvirao Srđan Marković. Mix i mastering potpisuje dubrovački glazbenik i producent Toni Butigan, dok singl izlazi pod digitalnom izdavačkom etiketom Beatality iza koje stoji hrvatski house DJ i producent Domagoj Jakić Yakka. Singl je dostupan na svim vodećim streaming platformama te digitalnim glazbenim dućanima, a izdavač najavljuje i set klupskih remixa koji bi singl dodatno približili DJ-ima i klupskoj publici.

LJETO MOŽE POČETI Maja Grgić i Žac the Sax predstavili singl 'In The Sky'

MAJA GRGIĆ
Dubrovačka jazz vokalistica, autorica i producentica. Dobitnica je brojnih strukovnih nagrada od kojih vrijedi istaknuti ‘Porin’ za jazz pjesmu te ‘Status’ za jazz vokalisticu. Glazbenu naobrazbu stjecala je na jazz akademiji u Grazu (AUT) te na Londonskom centru suvremene glazbe – Sveučilište Middlesex (UK). U dosadašnjoj karijeri istaknula se brojnim nastupima, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, od Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Austrije, Norveške pa sve do Kine i Maldiva.

LJETO MOŽE POČETI Maja Grgić i Žac the Sax predstavili singl 'In The Sky'

ŽAC THE SAX
Premda je glazbene temelje stekao kroz klasičnu glazbu (akademski glazbenik), Željko Barač se posljenjih deset godina isprofilirao u klupskog izvođača (saksofonist) koji djeluje pod pseudonimom Žac the Sax te idealno spaja svoj nastup uz pratnju DJ-a s elektronskom glazbom (classic, funky, deep house). Energične solo dionice te interakcija s publikom karakteriziraju njegove nastupe, a posebno se istakao kao rezident izvođač u nekim od vodećih hrvatskih ljetnih destinacija kao što su Hula Hula beach club (Hvar), Culture club Revelin (Dubrovnik), Carpe Diem (Hvar). Uz gostovanja diljem Hrvatske, može se pohvaliti i internacionalnim nastupima (ITA, UK).

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist