Grad

Ljetnikovac Bunić-Kaboga u cijelosti postao vlasništvo Grada Dubrovnika

Ljetnikovac Bunic Kaboga u cijelosti postao vlasnistvo Grada Dubrovnika 2

Grad Dubrovnik postao je u cijelosti vlasnik ljetnikovca Bunić-Kaboga. Ugovor o prijenosu vlasništva potpisali su danas u Zagrebu gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda Boris Mostarčić, a potpisivanju ugovora prisustvovale su ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i glavna tajnica ministarstva kulture i medija Marica Mikec.

Na inicijativu Grada Dubrovnika, time je formalizirana odluka Vlade Republike Hrvatske o prijenosu prava vlasništva na nekretnini Hrvatskog restauratorskog zavoda u korist Grada Dubrovnika, bez naknade. Ugovorom o darovanju od 17. svibnja 2018. godine Grad je prethodno preuzeo dvije trećine suvlasničkog prostora i time postao većinski vlasnik, dok je prizemlje objekta nastavio koristiti Hrvatski restauratorski zavod.

Hrvatski restauratorski zavod svoju djelatnost će nastaviti obavljati u primjerenijem prostoru u Gružu, u suvremeno obnovljenoj zgradi Državnog arhiva u Dubrovniku gdje su uređene dvije restauratorske radionice.
Podsjetimo, ljetnikovac je u potpunosti obnovljen donacijom Batahovina Foundation u iznosu od tri milijuna eura, a prijenosom prava vlasništva Gradu omogućit će se bolje i svrsishodnije upravljanje ljetnikovcem koji će i dalje biti korišten za različite javne, kulturne i društvene namjene.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist