Aktualno

‘Ljekarna Antunica’ otvorila svoja vrata u Zatonu

ljekarna antunica004

‘Ljekarna Antunica’ otvorila je svoja vrata ovoga ponedjeljka otvorila u Zatonu. Ljekarnica Ivana Antunica Povrženić sretna je što su obiteljski posao proširili i izvan gradskih zidina, a Zatonjani su zadovoljni jer u mjestu imaju novi sadržaj. ‘Lakše im je jer ne moraju ići do Grada’, ističe nam Antunica Povrženić.

LJEKARNA JE SMJEŠTENA NA adresi Mohovo 20 u zatonu, udaljena tek nekoliko metara od Studenca

Trenutno rade u jednoj smjeni, od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, dok je subotom ljekarna otvorena od 8 do 13 sati. Osigurali su i pristup za osobe s invaliditetom te parkirališni prostor.

ljekarna antunica003

-Ljekarnu smo opremili i opskrbili te izdajemo lijekove na recept jer imamo ugovor s HZZO-om – naglašava Antunica Povrženić. Inače, za izgled ljekarne, odnosno za glavni projekt prostora zadužena je njena sestra, arhitektica Matea Antunica te arhitektonski studio Vetma.

Obiteljska tradicija
‘Ljekarna Antunica’ u Zatonu dio je istoimene ustanove kojoj također pripada ‘Ljekarna Domus Christi’, smještena na Stradunu. Vlasnica ustanove njena je majka Svjetlana Mjehović Antunica, a koja u ‘Ljekarni Domus Christi’ djeluje od 1998. godine.

ljekarna antunica010

Ivana Antunica Povrženić odlučila je nastaviti majčinim stopama. Prije dolaska u Zaton, u ljekarni Domus Christi radila je deset godina. Za ovu se povijesnu ljekarnu na Stradunu veže duga tradicija. Nedavno je, naime, proslavila 700 godina postojanja.

ljekarna radi od ponedjeljka do petka od 8 do 15 sati, a subotom od 8 do 13 sati

-Dužni smo čuvati artikle i paziti o kulturnoj baštini u navedenom prostoru obzirom da je zaštićen. Na njega smo jako ponosni. U ljekarni su se izmjenjivale generacije ljudi te gaje posebnu ljubav prema tom mjestu. Kao i ja. Sad sam u Zatonu te se nadam kako ćemo i ovdje nastaviti dobro poslovanje te stvoriti svojevrsnu tradiciju – rekla je Ivana Antunica Povrženić.

ljekarna antunica056

ljekarna antunica064

ljekarna antunica067

ljekarna antunica030 1

 

 

 

Pročitajte još

Policija sutra pojačano nadzire vozače mopeda i motocikla

Dulist

VEČERAS ZBOG RADOVA Posebna regulacija prometa od Vile Čingrije prema Burbonu

Dulist

OBULJEN KORŽINEK O PALJETKU ‘Dodirnuo je mnoge živote i ostavio dubok trag u hrvatskoj kulturi’

Dulist