Aktualno

‘LIVING TOMORROW’ DuList dijeli ulaznice za prvi TEDxDubrovnik!

'LIVING TOMORROW' DuList dijeli ulaznice za prvi TEDxDubrovnik!

U Dubrovniku će se, u Kazalištu Marina Držića, 28. listopada s početkom u 13 sati održati prvi TEDxDubrovnik, s porukom ‘Living Tomorrow’.

Kako su istaknuli organizatori, živimo u gradu koji je zaljubljen u svoju slavnu prošlost, koju izdašno kapitalizira i kojemu će dobro doći inspiracija za kreiranje budućnosti koja se ne naslanja isključivo na tu slavnu prošlost, ali i za drugačiji, inovativniji, odnos prema baštini.

Zbog toga je ova tema za Dubrovnik iznimno aktualna, a ukoliko vi želite prisustvovati zanimljivim predavanjima, javite nam se na info@dulist.hr i pošaljite svoje ime, prezime i kontakt.

Naime, DuList u suradnji s organizatorima TEDxDubrovnik dijeli 2 x 1 ulaznicu, a ukoliko budete najbrži, bit ćete i vi dio ovog svjetskog spektakla koji stiže u naš grad.

Prvi TEDxDubrovnik predstavit će petnaest govornika i dva glazbena gosta. Organizatori su nam otkrili i detalje njihovih govora!

tedxdubrovnik-1

Rambo Amadeus će nam govoriti o turizmu, Rebecca Charry Roje pokazat će nam kako kreiramo novi engleski jezik, a Srećko Koralija govorit će o jeziku kao učitelju razmišljanja. Što je za nju hrabrost objasnit će nam Aleksandra Kolarić, dok će Tomica Šćavina pričati o osjećaju kompatibilnosti i snazi kemije u ljubavnim odnosima. Zašto je povratak na selo nova faza urbanog života objasnit će Branimir Brkljač, dr Siniša Car pokazat će nam kako je u osmišljanju budućnosti najvažnije naći način kako pomoći čovjeku da se realizira u potpunosti kao kreativno biće. Ljoba Jenče predstavit će nam svoje projekte očuvanja nematerijalne kulturne baštine, a Gaella Gottwald govorit će o kreativnosti kao oruđu budućnosti. Mihaela Lekić će nam objasniti kako postati besmrtan, a od Elizabete Planinić ćemo, između ostalog, čuti kako osobnu tragediju pretočiti u novi početak, na korist drugim ljudima. Cody McClain Brown bavit će se „Hrvatskim paradoksom“ tj. vezama i poznanstvima, dok naš sugrađanin Božo Jukić postavlja pitanje trebaju li nam univerzalna pravila pristojnog ponašanja u globalnom selu. Mihovil Španja će govoriti o dualnoj karijeri sportaša, kako bi nakon uspješnog bavljenja sportom izgradili uspješnu poslovnu karijeru. Uvodničar, sa svojim promišljanjima o budućnosti bit će legendarni prof. Davor Ljubimir, uz pomoć Dolores Brbore.
Glazbeni gosti su dubrovačka jazz diva i iznimno talentirana skladateljica Maja Grgić i mlada nada, višestruko nagrađivani gitarist, Lovro Barišić, polaznik Umjetničke škole Luke Sorkočevića u klasi profesora Ante Skaramuce.
Želja organizatoria je da njihovi nastupi budu polazište kvalitetne diskusije o budućnosti i inspiracija za kvalitetne nove inicijative, prvenstveno u Dubrovniku, ali i šire.

Ulaznice se prodaju na blagajni Kazališta Marina Držića, po cijeni od 75 kuna.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist