Aktualno

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

Theater Akzent bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Publika nas je vraćala na višestruke biseve. Hvala im! Puni ponosa vraćamo se doma. Uživajte u fotogaleriji – napisali su naši Linđovci na svom Facebooku.

Folklorni ansambl Linđo održao je dva koncerta u Austriji – prvi u petak, 24. ožujka u Velikom Borištofu u organizaciji KUGA Großwarasdorf/Veliki Borištof Kulturne zadruge ‘KUGA’ te drugi ovog ponedjeljka, 27. ožujka, u Akzent teatru u Beču kojeg je organizirao Hrvatski centar – Schwindgasse Hrvatski centar Beč u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji.

Nastupi Folklornog ansambla Linđo u Austriji poslužili su i u svrhu promocije Grada Dubrovnika na tom, za nas iznimno važnom tržištu. Naime, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, kao suorganizator boravka u Austriji, uoči bečkog koncerta održala je prezentaciju turističke ponude Dubrovnika tamošnjim turističkim novinarima i agentima.

FA Linđo se u Austriji predstavito s novim programom tte su tako posjetitelji u Beču i Velikom Borištofu prvi vidjeli program s kojim će Linđo nastupati tijekom ove sezone.

On uključuje klasike poput poskočice Linđo, Splitskih i Bunjevačkih plesova ili Valpova. Linđovi nastupi donose i uživanje u klapskoj pjesmi i tamburaškim kolima, a u novom programu donose i koreografije umjetničkog direktora Andrije Ivančana iz Zagorja i Međimurja, te u program ponovo vraćaju ‘Podravske svate’, najpoznatiju i najnagrađivaniju koreografiju hrvatskog folklora dr. Ivana Ivančana.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] JACK RYAN Pogledajte trailer holivudske serije snimane u Gradu

Dulist

Libertas uvodi nove polaske na liniji Slano-Dubrovnik

Dulist

ODLUKE O BUCI Ines Nanić: ‘Nadam se da neće utjecati na organizaciju vjenčanja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija