Aktualno

[LINĐO NA TURNEJI] Čarobna fotogalerija iz Austrije, ekskluzivno izveli novi program

page 24

Theater Akzent bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Publika nas je vraćala na višestruke biseve. Hvala im! Puni ponosa vraćamo se doma. Uživajte u fotogaleriji – napisali su naši Linđovci na svom Facebooku.

Folklorni ansambl Linđo održao je dva koncerta u Austriji – prvi u petak, 24. ožujka u Velikom Borištofu u organizaciji KUGA Großwarasdorf/Veliki Borištof Kulturne zadruge ‘KUGA’ te drugi ovog ponedjeljka, 27. ožujka, u Akzent teatru u Beču kojeg je organizirao Hrvatski centar – Schwindgasse Hrvatski centar Beč u suradnji s Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Austriji.

Nastupi Folklornog ansambla Linđo u Austriji poslužili su i u svrhu promocije Grada Dubrovnika na tom, za nas iznimno važnom tržištu. Naime, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, kao suorganizator boravka u Austriji, uoči bečkog koncerta održala je prezentaciju turističke ponude Dubrovnika tamošnjim turističkim novinarima i agentima.

FA Linđo se u Austriji predstavito s novim programom tte su tako posjetitelji u Beču i Velikom Borištofu prvi vidjeli program s kojim će Linđo nastupati tijekom ove sezone.

On uključuje klasike poput poskočice Linđo, Splitskih i Bunjevačkih plesova ili Valpova. Linđovi nastupi donose i uživanje u klapskoj pjesmi i tamburaškim kolima, a u novom programu donose i koreografije umjetničkog direktora Andrije Ivančana iz Zagorja i Međimurja, te u program ponovo vraćaju ‘Podravske svate’, najpoznatiju i najnagrađivaniju koreografiju hrvatskog folklora dr. Ivana Ivančana.

Pročitajte još

Lijek protiv bolova pod istragom Europske agencije za lijekove zbog kobnih nuspojava

Dulist

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist

POVIJESNA PRESUDA Park Gjivović vraća se građanima!

Dulist