Aktualno

LIMENKE PIVE, PLASTIKA, GUME Vrijedni Dubrovčani očistili podmorje u Portu

LIMENKE PIVE, PLASTIKA, GUME Vrijedni Dubrovčani očistili podmorje u Portu

U subotu Županijska lučka uprava Dubrovnik u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, Ribolovnim klubom Orhan, Dubrovačkom pomorskom akademijom Argosy i tvrtkom CIAN organizirala je još jednu akciju čišćenja Porta. U njoj bili su dobrodošli svi sugrađani i oni koji se žele uključiti.

– Riječ je o tradicionalnoj akciji. Inače se organizira jednom godišnje, ali mi smo ove godine krenuli dva puta kako bismo stvorili naviku među ljudima i očistili što više Porta. Htio bih se zahvaliti svima koju su sudjelovali u organizaciji i svima koji su se danas pojavili. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još spremniji i bolji. Vidi se pomak. Kad ronioci zarone oni odrade ponovno snimanje kako bi prije akcije napravili koordinaciju gdje je više smeća ostalo i koji bi se dio trebao više pokriti – rekao je Tomislav Saltarić, voditelj operativnih poslova u Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik.

U akciji je sudjelovalo više od petnaest ronilaca i tridesetak sugrađana. Prema dosadašnjim podatcima, poručio je Saltarić, po akciji se izvuče oko tri kubika smeća ovisno o veličini otpada.

– Smeće koje je ovdje je posljedica juga i zimskog šiloka. Korisnici vezova i sama Čistoća dosta rade na brizi i održavanju, ali ovo je otpad koji je godinama uglavnom dolazio iz Albanije tijekom zimskih razdoblja – zaključio je.

Pročitajte još

17. TJEDAN PSIHOLOGIJE O važnosti mentalnog zdravlja svih uzrasta

Dulist

SEVERINA NAKON OBRATA ‘Sad ću ići do kraja, tražit ću samostalno skrbništvo’

Dulist

APEL ZA POMOĆ Obitelj Ujdur treba pomoć, majka Kristina je teško bolesna

Dulist