Aktualno

LIMENKE PIVE, PLASTIKA, GUME Vrijedni Dubrovčani očistili podmorje u Portu

LIMENKE PIVE, PLASTIKA, GUME Vrijedni Dubrovčani očistili podmorje u Portu

U subotu Županijska lučka uprava Dubrovnik u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, Ribolovnim klubom Orhan, Dubrovačkom pomorskom akademijom Argosy i tvrtkom CIAN organizirala je još jednu akciju čišćenja Porta. U njoj bili su dobrodošli svi sugrađani i oni koji se žele uključiti.

– Riječ je o tradicionalnoj akciji. Inače se organizira jednom godišnje, ali mi smo ove godine krenuli dva puta kako bismo stvorili naviku među ljudima i očistili što više Porta. Htio bih se zahvaliti svima koju su sudjelovali u organizaciji i svima koji su se danas pojavili. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još spremniji i bolji. Vidi se pomak. Kad ronioci zarone oni odrade ponovno snimanje kako bi prije akcije napravili koordinaciju gdje je više smeća ostalo i koji bi se dio trebao više pokriti – rekao je Tomislav Saltarić, voditelj operativnih poslova u Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik.

U akciji je sudjelovalo više od petnaest ronilaca i tridesetak sugrađana. Prema dosadašnjim podatcima, poručio je Saltarić, po akciji se izvuče oko tri kubika smeća ovisno o veličini otpada.

– Smeće koje je ovdje je posljedica juga i zimskog šiloka. Korisnici vezova i sama Čistoća dosta rade na brizi i održavanju, ali ovo je otpad koji je godinama uglavnom dolazio iz Albanije tijekom zimskih razdoblja – zaključio je.

Pročitajte još

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist