Aktualno

LIMENKE PIVE, PLASTIKA, GUME Vrijedni Dubrovčani očistili podmorje u Portu

U subotu Županijska lučka uprava Dubrovnik u suradnji s Ronilačkim klubom Dubrovnik, Ribolovnim klubom Orhan, Dubrovačkom pomorskom akademijom Argosy i tvrtkom CIAN organizirala je još jednu akciju čišćenja Porta. U njoj bili su dobrodošli svi sugrađani i oni koji se žele uključiti.

– Riječ je o tradicionalnoj akciji. Inače se organizira jednom godišnje, ali mi smo ove godine krenuli dva puta kako bismo stvorili naviku među ljudima i očistili što više Porta. Htio bih se zahvaliti svima koju su sudjelovali u organizaciji i svima koji su se danas pojavili. Nadam se da ćemo sljedeće godine biti još spremniji i bolji. Vidi se pomak. Kad ronioci zarone oni odrade ponovno snimanje kako bi prije akcije napravili koordinaciju gdje je više smeća ostalo i koji bi se dio trebao više pokriti – rekao je Tomislav Saltarić, voditelj operativnih poslova u Županijskoj lučkoj upravi Dubrovnik.

U akciji je sudjelovalo više od petnaest ronilaca i tridesetak sugrađana. Prema dosadašnjim podatcima, poručio je Saltarić, po akciji se izvuče oko tri kubika smeća ovisno o veličini otpada.

– Smeće koje je ovdje je posljedica juga i zimskog šiloka. Korisnici vezova i sama Čistoća dosta rade na brizi i održavanju, ali ovo je otpad koji je godinama uglavnom dolazio iz Albanije tijekom zimskih razdoblja – zaključio je.

Pročitajte još

VICKO MIHALJEVIĆ NA SATU POVIJESTI Branitelji su bili odlučni do zadnjega braniti svoj grad

Dulist

Đakonsko ređenje Jure Paponje i Miša Pecotića u subotu u katedrali

Dulist

Goran Šafarek, autor stranice ‘Priroda Hrvatske’: Unatoč vrevi turista, Dubrovnik je i dalje nevjerojatan grad

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija