Sport

LIGA PRVAKA Jugaši preko Olympiacosa do treće pobjede

LIGA PRVAKA Jugaši preko Olympiacosa do treće pobjede

Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobijedili su grčki Olympiacos na utakmici trećeg kola Lige pravaka rezultatom 9:8. Utakmica je bila napeta do zadnjeg trenutka. Kako je po završetku utakmice istaknuo trener VK Jug AO Vjekoslav Kobešćak, bilo im je vrlo teško igrati protiv grčkog prvaka, ali sretni su što je iza njih i treća pobjeda. Naglasio je da su u prve dvije četvrtine pokazivali određeni umor, ali da su zato Jugaši ‘živnuli’ početkom treće četvrtine te osigurali još jednu pobjedu.

Za razliku od prve dvije utakmice u kojima su Jugaši u prve dvije četvrtine odličnom igrom napravili veliku prednost i rješili pitanje pobjednika, večeras se dogodilo upravo suprotno. Olympiacos je dominirao u prvom poluvremenu imao je veliku prednost od tri gola razlike (5:2) i samo zahvaljujući odličnom Toniju Popadiću ta prednost nije bila puno veća. Ključni trenutak utakmice dogodio se početkom treće četvrtine kada je Popadić ‘skinuo’ peterac Argyropoulosu i od tada gledali smo jedan drugi Jug. Do kraja treće dionice pogađali su Daniil Merkulov i dva puta fantastični Paulo Obradović, koji je večeras podsjetio na svoje najbolje dane. Marin Tomasović je početkom posljednje četvrtine zabio za prvo vodstvo na utakmici, Grci su hvatali zaostatak sve do 2,10 prije kraja kada je ponovo Paulo Obradović pogodio za +2 (9:7) i riješio sve dileme oko pobjednika.

Paulo Obradović s četiri postignuta gola bio je najučinkovitiji u redovima hrvatskog prvaka, dva je gola dao Loren Fatović, a po jedan Xavi Garcia, Marin Tomasović i Daniil Merkulov. Izvrsni Toni Popadić upisao je trinaest obrana.

Nakon tri odigrana kola Jug Adriatic osiguranje ima maksimalnih 9 bodova, Olympiacos i Pro recco (utakmica manje) imaju po 6, Ortigia 3 dok su Marseille i Spandau 04 (utakmica manje) bez bodova.

Na utakmici je briljirao Paolo ‘Medo’ Obradović koji je postigao četiri gola, a njegove majstorije možete pogledati i u videu.

Izvor: VK Jug AO

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist