Hrvatska

Lidl snižava cijene mjesec dana prije stupanja na snagu vladine odluke o smanjenju PDV-a

Lidl snižava cijene mjesec dana prije stupanja na snagu vladine odluke o smanjenju PDV-a

Trgovački lanac Lidl objavio je danas da će spustiti cijene prehrambenih proizvoda i prije stupanja na snagu vladinih mjera, piše Jutarnji.

-Trgovački lanac Lidl Hrvatska prvi će sniziti cijene svježeg mesa i ribe, jaja, voća i povrća, jestivih ulja i masti, dječje hrane te uložaka i tampona, i to mjesec dana prije stupanja na snagu odluke Vlade RH o smanjenju PDV-a. U sklopu paketa mjera pomoći zbog vala poskupljenja, od 1. travnja 2022. snizit će se PDV na navedene kategorije proizvoda. Počevši već od 1. ožujka 2022., Lidl će sniziti cijene svih navedenih proizvoda iz redovne ponude u pojedinoj kategoriji – ističu u priopćenju.

-Smanjenje stope PDV-a na hranu bit će s 13 na 5 posto, i to za svježe meso i ribu, jaja, voće, povrće, jestiva ulja i masti te dječju hranu. PDV na higijenske uloške i tampone bit će snižen s 25 na 13 posto. Već od utorka, 1. ožujka, punih mjesec dana prije stupanja Vladine odluke na snagu, Lidlovi kupci moći će obavljati svoju redovnu kupnju po još nižim cijenama – zaključuje se u priopćenju.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist

EUROPSKI SUD ODLUČIO Zaštita od klimatskih promjena – ljudsko pravo

Dulist

Zagrebačke plaće za 170 eura veće nego u ostatku Hrvatske

Dulist