Aktualno

LIBERTAS O VRTIĆKOM IZLETU OD 700 KUNA ‘To je komercijalni prijevoz koji funkcionira po principu ponude i potražnje’

LIBERTAS O VRTIĆKOM IZLETU OD 700 KUNA 'To je komercijalni prijevoz koji funkcionira po principu ponude i potražnje'

Iz Libertasa Dubrovnik odgovorili su ovog petka na novinarski upit DuLista o prijevozu djece iz dječjeg vrtića Palčica na izlet u Grad, a koji su, kako smo i pisali u našem tiskanom izdanju, Dječji vrtići platili 700 kuna. Podsjetimo, djeca su u Grad išla pogledati film te posjetiti novootvoreni Akvarij, a roditelji su nam ukazali kako je cijena koju su platili za izlet preskupa za tako kratku relaciju.

-Libertas Dubrovnik je od strane dječjeg vrtića na koji se referirate u svom upitu primio upit te poslao ponudu, temeljem koje je obavljen prijevoz na relaciji dječji vrtić-Ploče-dječji vrtić, a samo pružanje usluge i zauzetost vozila je trajala nešto manje od 4 sata. Također, usluga je uredno plaćena. Prilikom realizacije ove usluge, vrtiću je na raspolaganju bilo vozilo kapaciteta 53-55 sjedećih mjesta po cijeni od 600,00 kuna uvećanoj za PDV. Vrijedi napomenuti kako Libertas i dječji vrtić koji je u ovom slučaju u ulozi Naručitelja, imaju isključivo pozitivna iskustva u više primjera zajedničke suradnje te da se suradnja nastavlja i dalje.
Želimo naglasiti kako se u ovom slučaju ne radi o javnom prijevozu koji se subvencionira od strane jedinice lokalne samouprave, već je riječ o komercijalnom prijevozu, točnije o povremenom prijevozu koji funkcionira po principu ponude i potražnje, točnije odnosa Naručitelj usluge i Izvršitelj usluge, gdje Libertas ni na koji način ne utječe na Naručitelja te je Naručitelj slobodan odabrati bilo kojeg ponuditelja. Također želimo naglasiti kako je za vrtiće i škole, kod ove vrste prijevoza, najčešći odabir Libertas upravo zbog primjerene cijene i kvalitete usluge koju isti pruža te opremljenosti autobusa svom potrebnom opremom – naglasili su iz Libertasa Dubrovnik.

Zanimalo nas je i koji sve parametri utječu na formiranje cijene za prijevoz vrtićke djece na kratke izlete, odnosno čime se opravdava cijena od 700 kuna.

-Po pitanju parametara koji utječu na formiranje cijene, riječ je o svim ukalkuliranim troškovima potrebnim za realizaciju usluge (izravni troškovi i neizravni kao što je trošak goriva, guma, ulja, trošak leasinga, plaće vozača, zauzetost vozila i vozača itd) – odgovorili su iz Libertasa te dodali kako cijene ove usluge, kao ni ostalih usluga koje pruža Libertas Dubrovnik d.o.o. nisu mijenjane već dulje vremena.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

POMOZIMO MALENOM ROKU Trogodišnjaku dijagnosticiran tumor na mozgu

Dulist

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

U PROGRAMU DOMOVINSKOG POKRETA Revizija Dubrovačkih ljetnih igara

Ivana Mijić Vulinović