Aktualno

Libertas na čekanju zbog opterećenosti suca

Još krajem veljače, točnije 23. veljače, Županijski sud u Dubrovniku zabranio je radnicima Libertasa organiziranje štrajka.

Sindikat zaposlenih u Libertasu uložio je žalbu na tu presudu Vrhovnom sudu RH, koji je kako je tada najavljivano, dužan dostaviti svoj odgovor u roku od 5 dana. No, kako je sada već kraj ožujka, a u javnosti nema informacija što je sa odlukom Vrhovnog suda, odlučili smo poslati tom sudu upit. Odgovoreno nam je kako Vrhovni sud još uvijek nije donio odluku.

– Odgovarajući na vaš upit od 23. ožujka izvješćujem vas da odluka u predmetu ovog suda broj Gž-10/12 još nije donesena. Instruktivni (a ne prekluzivni) rok za donošenje te odluke od pet dana iz članka 283. stavka 5. Zakona o radu („Narodne novine“ broj 149/09.) prekoračen je zbog opterećenosti suca izvjestitelja i drugim, također žurnim predmetima – odgovor je koji je potpisao sudac Dražen Tripalo, inače glasnogovornik Vrhovnog suda Republike Hrvatske. 

Pročitajte još

BRANKO BAZDAN Liječnika nedostaje, no u budućnosti će biti kritičan nedostatak sestara!

Mia Njavro Banić

Zbog salmonele na farmi iz prodaje povučena jaja!

Dulist

SAT ZA PLANETU ZEMLJU Ugasite svjetla večeras!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija