Aktualno

LIBERTAS FOUNDATION Otvoren natječaj za stipendije

LIBERTAS FOUNDATION Otvoren natječaj za stipendije

Otvoren je natječaj za stipendiranje učenika obrtničkih zanimanja za školsku godinu 2018./2019. koje dodjeljuje Libertas Foundation u suradnji s udrugom DEŠA- Dubrovnik.

Libertas Foundation je udruga iseljenih Hrvata iz San Pedra, Kalifornija koji humanitarnim akcijama pomažu programe korisne zajednici. Jedan od programa je i zaklada ‘Ante i Evelyn Mrgudić’ kroz koju se ove stipendije kontinuirano dodjeljuju od 2003. godine. Kroz ovaj natječaj godišnje se stipendira 10 – 12 učenika obrtničkih zanimanja.

Stipendiju mogu zatražiti svi koji pohađaju obrtničku školu ili je namjeravaju najesen upisati, žele se vratiti u svoje mjesto boravka nakon školovanja, dobri su i uzorni učenici, potječu iz obitelji lošijeg imovinskog stanja, a žive u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Stipendija iznosi tisuću američkih dolara za školsku godinu koja će biti isplaćena u kunskoj protuvrijednosti, a molbe se zaprimaju do 10. rujna.

Uz molbu učenici trebaju priložiti kopiju zadnje svjedodžbe, potvrdu o materijalnom stanju obitelji (kopiju obrasca zadnje plaće ili mirovine ili potvrdu HZZ-a o nezaposlenosti oca ili majke) te preporuku razrednika ili ravnatelja osnovne ili zanatske škole (ukoliko se radi o učenicima osmih razreda molimo u preporuci naznačiti za koju se školu/smjer učenik prijavljuje).

Prijave s potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti osobno ili poštom do 10. rujna u ured DEŠE u Lazaretima, Frana Supila 8, 20 000 Dubrovnik, s napomenom – ‘ZA STIPENDIJE’. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na telefon 020/311-625.

Pročitajte još

Svjetski je dan slobode medija

Dulist

‘DA SAM JA NEKO’ Enis Bešlagić s autorskom predstavom stiže u Dubrovnik!

Dulist

U ODNOSU NA ISTO RAZDOBLJE LANI Količina otpada u Dubrovniku veća za 4,5 posto

Dulist