Zanimljivosti

Leticia Tan radila je pola stoljeća kao knjižničarka, a posjetila je preko 500 svjetskih knjižnica!

Znanstvenu knjižnicu Dubrovnik u srijedu je posjetila američka umirovljena knjižničarka Leticia Tan koja je pedeset godina radila u Los Angelesu, u Kaliforniji u La County Library.

-Tijekom druženja smo saznali da je u mirovini i da putuje svijetom, a osim razgledavanja turističkih atrakcija i znamenitosti, Leticia voli posjetiti barem jednu knjižnicu u gradu koji posjeti. Na putovanjima je do sada posjetila više od 500 knjižnica, od nacionalnih, sveučilišnih, znanstvenih, narodnih, školskih – navode iz Dubrovačkih knjižnica.

Izuzetno joj je drago, kako kaže ‘upoznati kolege knjižničare iz cijeloga svijeta’ jer svoj poziv i dalje živi, iako je u mirovini. Kao mali znak pažnje, Znanstvena knjižnica Dubrovnik poklonila je umirovljenoj knjižničarki knjigu Vesne Čučić ‘European 16th Century Authors in the Research Library in Dubrovnik’.

Pročitajte još

Zamislite izjesti 2100 kamenica u jednom danu? Sveto Pejić: ‘Sjećam se priče, ali idealna mjera je tri-tri!’

Dulist

Luka, Lucija i Stanka primjer su nesebičnosti i plemenitosti. Što su nam otkrili mladi medicinari?

Dulist

DOJMOVI AMERIKANCA KOJI ŽIVI U DUBROVNIKU ‘Svi su visoki i prelijepi’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija