Kultura

Lerove ‘Tišine boje tuge’ u Lazaretima

Studentski teatar Lero prikazat će posebnu izvedbu predstavu Tišine boje tuge u režiji Davora Mojaša na svojoj sceni u Lazaretima u srijedu, 20. listopada 2021. s početkom u 19 i 30 sati.

Predstava ponire u povijest Dubrovnika, njegove skrivane i tajene sudbine i prizore tame. Sudska svjedočenja, silovane žene, nahodi, priznanja, presude, zatočenja, otkrivanje zločinaca, osude, kazneni postupci, načini kažnjavanja, oporuke i kazne ‘teatra vlasti’ – ishodišni su povodi ovoj Lerovoj teatarskoj avanturi. Tišine boje tuge snovita je poetska i tužna ali istovremeno i opominjuća predstava koja ne nudi ravnodušnost i propituje savjest.

Izvedba je ostvarena u suradnji s Regionalnim centrom za izgradnju zajednice i razvoj civilnog društva DEŠA iz Dubrovnika kao dio projekta ‘Bez Obiteljskog Nasilja’ (BON) koji financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Izvedba je uz pridržavanje protuepidemijskih mjera uz besplatan ulaz.

Pročitajte još

MUJO PREDSJEDNIK, KARAMAN ZAMJENIK Izabrano novo staro vodstvo KUD-a ‘Stjepan Radić’

Dulist

Održana večer lijepog muziciranja uz Deljkić i Konjević u Saloči od zrcala

Dulist

U REVELINU Završni koncert majstorskog seminara orkestralnog dirigiranja

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija