Sport

Legende vaterpola napravile spektakl u Kotoru, pobijedila momčad kapetana Veselina Đuha!

bokeljski 00

Legende vaterpola Hrvatske i Crne Gore odigrale su zanimljivu utakmicu na vanjskom bazenu u Kotoru.

Na obilježavanju šeste godine međunarodnog edukativnog projekta bogat dvodnevni program podsjetio nas je na velikane sporta koji su često igrali zajedno, ali i bili pravi rivali u bazenu. Više od 400 gledatelja bodrilo je osvajače brojnih olimpijskih i drugih medalja. Uvod u program dali su voditelji Edita Lučić Jelić te komentator Nikola Dončić koji nas je podsjetio na sve velike uspjehe dobro raspoloženih sportskih legendi. Utakmicu su sudili Radule Dragović i Marijo Brguljan.

Pobjedu je na kraju rezultatom odnio plavi tim u kojem je trener bio Pavle Vičević, tehniko Zoran Mustur, Veselin Đuho kao kapetan, a igrali su i Mirko Vičević, Anđelo Šetka, Goran Grgurević, Zdravko Radić, Matija Brguljan, Damir Moškov. Bijeli tim su tim činile legend – trener Slobo Vičević, tehniko Vedran Milošević, Andrija Popović kao kapetan te Emil Nikolić, Boris Pavlović, Aljoša Kunac, Toni Petrović, Željko Vičević i Petar Muslim.

Prije samoga početka ove revijalne, ali povijesne utakmice, kapetani obje momčadi, Veselin Đuho i Andrija Popović, održali su emotivne govore. Prije njih publici su se obratili izlaslanik Predsjednika Crne Gore Dejan Vukšić te veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić. U publici su bili i generalna konzulica RH u Kotoru gospođa Jasminka Lončarević, dopredsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Ilija Janović, ambasadori projekta Sanja Putica i gospodin Boris Bastijančić, autor projekta Toni Dabinović te organizatori Damir Moškov i Patrik Kramarić.

Projekt se održava pod supokroviteljstvima Predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića te Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

Pročitajte još

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist

Simona Šoda: Uz Ragusu sam na duže staze

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist