Aktualno

LEGAZ ‘SURGAO’ LEŽALJKE U MORE ‘Nitko nema koncesiju na Adriaticu’

LEGAZ 'SURGAO' LEŽALJKE U MORE 'Nitko nema koncesiju na Adriaticu'

Nitko nema koncesijsko odobrenje za postavljanje ležaljki na plaži Adriatica pa tako ni Hoteli Maestral ni Dubrovački zalasci sunca – rekao je za DuList predsjednik udruge Divlja liga vaterpolo Igor Legaz, htijući objasniti zašto je u nedjelju popodne u more ‘surgao’ desetak ležaljki s plaže.

-Hoteli Maestral natjecali su se za koncesijsko odobrenje na plaži Adriatic, ali s tuđim stvarima, odnosno 180 tuđih ležaljki u vlasništvu Dubrovačkih zalazaka sunca, što nije moguće. To je shvatilo i Vijeće za dodjelu koncesijskih odobrenja, koje im je odbilo dati odobrenje. Ipak, tvrtka Dubrovački zalasci sunca tu je postavila ležaljke još početkom svibnja, a ljudi, većinom turisti, su ih koristili te su se sunčali na plaži na kojoj nitko nema koncesiju. Međutim, danas su dva mladića iz DZS-a stigli na plažu i počeli tjerati sve koji su ležali na njihovim ležaljkama. Potom sam ja udaljio njih dvojicu, a dio ležaljki sam bacio u more. Drugi dio sam postavio kako bi se ljudi mogli nesmetano nastaviti sunčati kao i dosad – objasnio nam je Legaz.

-Mladići su zvali policiju, a kad su policijski službenici došli rekli su im da sam ja bacio u more ležaljke za koje tvrde da su njihove. Razgovarao sam s policijskim službenicima, koji su me zamolili da izronim bačene ležaljke, što sam i učinio i nakon toga nastavio plivati – ispričao nam je Igor Legaz.

Dodao je kako tijekom ‘akcije’ nijedna ležaljka nije oštećena.

Pročitajte još

‘LJETNI’ KADROVI Na Copacabani otvorena sezona kupanja!

Dulist

EU PARLAMENT DONIO NOVU UREDBU Do 2030. mnoga ambalaža ide u zaborav

Dulist

DU MOTION UTRKA GRAĐANA Poljak Patryk i naša Luciana najbrže istrčali pet kilometara za Marka

Dulist