Grad

LED EKRANI NA 6 LOKACIJA Postavlja se oprema za zonu posebnog prometnog režima

radovi vukovarska

Nakon donošenja odluke o uspostavljanju zone posebnog prometnog režima u kontaktnoj zoni zaštićene povijesne jezgre, započeli su radovi u Ulici Vladimira Nazora na izradi temelja za ugradnju potrebne opreme.

Ukupno će se na šest lokacija izraditi temelji za konzolne nosače na kojima će se postaviti veliki LED ekrani potrebni za obavještavanje vozača o ulasku u zonu posebnog prometnog režima. Riječ je o ulici Pera Bakića, Ulici Vladimira Nazora, Splitskom putu, ulici Pera Čingrije, Ulici dr. Andrije Hebranga i Zagrebačkoj ulici. Osim toga, putem ekrana komunicirat će se različite poruke vezane uz samu zonu posebnog prometnog režima, ali i brojne druge informacije korisne posjetiteljima te će oprema služiti kao novi ‘Smart City’ alat za upravljanje tokovima posjetitelja i njihovu disperziju.

Iz Grada Dubrovnik podsjećaju kako će se s primjenom Odluke o uvjetima ulaska, prometa i izlaska vozila iz zone prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini i kontaktnoj zoni započeti 1. rujna ove godine u testnoj fazi, a od 1. siječnja 2025. primjenjivat će se u punom opsegu, uključujući prekršajne odredbe i naplatu kazne. Posebni uvjeti za prometovanje zonom vrijedit će od 1. ožujka do 30. studenoga, dok će preostala tri mjeseca ulaz i prometovanje će biti bez ograničenja.

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist