Aktualno

LAVINA REAKCIJA NA ODLUKU GRADA ‘Znakovi su postojali i nisu se poštovali, taksisti su sami krivi za ovo’

LAVINA REAKCIJA NA ODLUKU GRADA 'Znakovi su postojali i nisu se poštovali, taksisti su sami krivi za ovo'

Odluka Grada Dubrovnika o zabrani prometovanja taksi vozilima od Boninova do Pila izazvala je lavinu komentara naših sugrađana na društvenim mrežama. No, nisu svi protiv ovakve odluke, a neki pak smatraju kako bi trebalo u potpunosti ograničiti promet oko Grada.
Među komentarima na ovu odluku na Facebooku DuLista javio se i jedan taksist koji ističe kako odluku podržava.
-Doduše, ja sam uvijek bio za to da se dozvoli prometovanje niz Boninovo od 7 do 11 ujutro samo, da se rastereti promet oko Grada, jer tada se voze gosti s kruzera u grad, ali ok… Znakovi su postojali, znakovi se nisu poštovali, taksisti su sami krivi za ovo. Normalni taksisti su po 45 minuta vozili u koloni oko Grada za jednu vožnju, dok su neki ‘pametniji’ u tom vremenu po tri puta silazili niz Boninovo prazni… Pa ne može dovijeka.. . Taksisti su sami sebi najveći neprijatelji, uvijek bili. I zato ja kao taksist ovu odluku podržavam – napisao je jedan naš sugrađanin.
Mnogi pak smatraju kako će ova odluka dovesti do još većih gužvi oko Grada.
-Treba zabraniti oko cijelog Grada. Ne ulaziti ni druge strane pa voziti preko Pila. Smanjiti broj taxi službi, dovoljno je 400, a ne 4000. Znamo da je to nemoguća misija…Barem prepoloviti – ističe jedna naša sugrađanka.
Zanimljivo je još jedno razmišljanje:
-Frankoviću svaka čast na odluci, samo da znaš dovest će do prometnog kolapsa, ali ok… Zašto svaka čast? Svaka čast zbog onih taksista koji poštuju znak na Boninovu i ne spuštaju se niz Boninovo prazni nego idu okolo i čekaju u koloni, svejedno mi je hoću li čekat uru ili uru i po – ističe jedan naš sugrađanin koji smatra kako će se ovom odlukom stati u kraj onim taksistima koji su se prazni preko Boninova spuštali na Pile i krali goste.
-Mada da je policija radila svoj poso i kažnjavala svaki dan na staroj bolnici iste svima je moglo bit bolje – smatra.

Na tom tragu je i sljedeći komentar: ‘Da su institucije odradile poso, a taksisti poštovali stari bivši znak…samo za iskrcaj…do ovog ne bi došlo…bravo’
Može se pročitati i mišljenje kako je bilo dovoljno ograničiti zadržavanje na Pilama samo za iskrcaj gostiju.
I u komentarima se potaknulo pitanje zakonitosti odluke pa se neki pitaju po kojem članku zakona će policajac kazniti taksi koji ide niz Boninovo, jer isti, ističu, neće prekršiti nijedan zakon RH.
-Dubrovnik bi svojim formatom trebao biti uglavnom cijeli pješačka zona – napisala je jedna naša sugrađanka, a druga pa navodi: ‘Da je pametan ukinuo bi svima promet od Pila do Boninova i napravio pješačku zonu, a gospari i gospođe i štovani stranci da malo pruže nogice niz Bužu, ili s Garaže do grada (ima im cirka 5 min niz brdo). Samo u nas postoji da se gosti moraju dovozit u vrata od Grada i da se ispred istih pravi čerga od autobusnog kolodvora’.

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist