Aktualno

Lastovo i Metković se ‘pržili’ na 36,2 Celzijeva stupnja!

Kako je i najavljeno, toplinski val stigao je do Hrvatske. Dok se nad područjem Genovskog zaljeva nalazi plitki ciklonalni centar koji sjevernoj Italiji i alpskom području donosi vrlo nestabilno vrijeme, ponegdje i jače nevrijeme, nad našim dijelom Europe je većinom stabilno, no pregrijana zračna masa podrijetlom iz Sahare s prednje strane spomenutog sustava donosi nam ekstremne temperature zraka.

Prema podacima DHMZ-a, Lastovo i Metković ovog su utorka u 14 sati mjerili 36,2°C, Resnik 35,4°C, Split Marjan 34,9°C. Hvar je na 32,7°C što se može objasniti slabim maestralom i rashladnim utjecajem mora koje je danas na 26 do 27°C, prenosi Dalmacija Danas.

Samo sat kasnije Knin mjeri 39,7°C! U Imotskom je izmjereno 38,2°C, u Rijeci 38.0°C.

Na mjernoj postaji Velika Duvjakuša na Dinari, na 1620 metara nadmorske visine, trenutno najvišoj meteorološkoj postaji u Hrvatskoj, izmjereno je rekordnih 28,2°C.

Pročitajte još

Provjerite tko je sve sljedećeg tjedna bez struje

Dulist

MARKO RAŠICA ‘Istražio sam tri stoljeća dubrovačkih bratovština. Iznenadilo me da pravne razlike i nema!’

Leona Rašica

PLASTIKA, STAKLO, GUME… Ronioci čistili podmorje u uvalama Luka i Bistrina

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija