Koronavirus u Hrvatskoj

Lasić: Imamo preko 100 zaraženih sumještana, njih nekoliko se bori za život

Imam potrebu obratiti vam se s par rečenica u svezi s nastalom situacijom porasta broja pozitivnih sumještana na koronavirus. Nažalost, nismo se nadali ovako velikom broju zaraženih osoba i svi smo na jedan način ostali zatečeni i uznemireni, trenutačno imamo preko 100 zaraženih sumještana, a od toga broja imamo niz oboljelih koji su hospitalizirani pa i njih nekoliko koji se bore za život. Svakako je naše djelovanje doprinijelo ovakvom stanju s kojim se sada suočavamo – napisao je na svom Facebooku u nedjelju načelnik Općine Konavle Božo Lasić.

Kako je rekao, nije mu namjera prozivati jer je i on sam zasigurno ponekad ponašanjem bio neprimjeren trenutku u kojem se nalazimo. Ipak, iznosi:

– Dakle, sve vas molim da uložimo krajnje napore kako bi se trend zaraze zaustavio. Virus je među nama i junačiti se govoreći kako to nije ništa krajnje je neodgovorno i nemoralno prema susjedima, prijateljima i zajednici u kojoj živimo. Od početka mislim i govorim da je riječ o vrlo ozbiljnoj i opasnoj bolesti koja će imati dalekosežne posljedice, kako na zdravlje, tako i na cjelokupno gospodarstvo. Moramo biti strpljivi, susretljivi i nadasve odgovorni jedni prema drugima. Ne smijemo relativizirati ovu situaciju i moramo shvatiti da smo svi odgovorni u svakom pogledu, te se riječju i djelovanjem međusobno hrabriti i ukazivati na ozbiljnost trenutka u kojem se nalazimo. Međutim, bez obzira na sve; imajmo u vidu da će sve proći, budimo optimistični jer poteškoće otkrivaju naš karakter, snagu i dobrotu.

Pročitajte još

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Domagoj Vida dao potporu Pelinama na Gradskim uličnim igrama

Dulist

Učenik Medicinske škole Ante Marević drugi na WorldSkills natjecanju

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija