DuList IN

Lapadska škola filmska kulisa

Lapadska škola filmska kulisa

U Osnovnoj školi Lapad snima se dugometražni film „Cure“ za kojeg režiju potpisuje Andrea Štaka.

Projekt dugometražnog igranog filma „Cure“ redateljice Andreje Štake dobio je novčanu potporu Eurimagesa, fonda Vijeća Europe namijenjenog poticanju koprodukcija, distribucije i promocije europskog filmskog stvaralaštva. 

Projekt nastaje u koprodukciji Švicarske (Oko Film Productions), Hrvatske (Živa Produkcija) i Bosne i Hercegovine (Deblokada Film). Radnjom smještenom u Dubrovnik 1990-ih, film je drama s elementima misterije u čijem su središtu dvije 14-godišnje djevojčice. Glavne uloge tumače Mirjana Karanović i Marija Škaričić.

Projekt je dosad podržan od strane Fondacije za kinematografiju Bosne i Hercegovine, Saveznog ministarstva za kulturu Švicarske, Filmske fondacije Zurich, Švicarske televizije, ZDF/ Arte i od strane HAVC-a, a Eurimages ga sufinancira iznosom od 320 000 eura. Kako nam je rekla ravnateljica lapadske škole Vedrana Radović, jednu od glavnih uloga tumači i učenica lapadske škole Lucija Radulović, a cijeli jedan sedmi razred izabran je za statiste.

– Cijela je ekipa tu, odabrali su prikladne učionice za snimanje, čak su nam tražili i stare dnevnike- istaknula je. Film „Cure“ snima se od 14. travnja do 25. svibnja, a projekt je nastao po želji same Andree Štake, švicarske redateljice bosanskohercegovačkog i hrvatskog porijekla koja je željela da se na međunarodnom planu  pokažu specifičnosti Dubrovnika i dubrovačkog kraja.

Debitantski dugometražni igrani film Andree Štake je „Gospođica“ (2006.) u kojem glavne uloge tumače Marija Škaričić i Mirjana Karanović, a nagrađen je, između ostalog, glavnom nagradom Festivala u Locarnu – Zlatnim leopardom i Srcem Sarajeva za najbolji film Sarajevo Film Festivala.
 

Pročitajte još

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist