Aktualno

LAGANI UVJETI Želite posao u turizmu s plaćom od tri tisuće eura?

LAGANI UVJETI Želite posao u turizmu s plaćom od tri tisuće eura?

Iako je njihovo radno mjesto u javnosti ocijenjeno kao jedno od najatraktivnijih, direktori Hrvatske turističke zajednice u 19 predstavništava naše zemlje u inozemstvu, ovih dana ne spavaju mirno.

Naime, do polovice svibnja izlazi natječaj za osam čelnih mjesta direktorima kojima ističe mandat.

Posljednjih dana ministar turizma Darko Lorencin, koji je i predsjednik HTZ-a, sve glasnije izražava nezadovoljstvo radom nekih od predstavništava. Tako se sve češće čuje i kako bi neki od 11 direktora HTZ-a kojima je povjerenje za taj posao poklonjeno lani u ovo vrijeme, mogli biti smijenjeni ako Turističko vijeće HTZ-a ocijeni da nisu zadovoljili svojim radom.

Ono što se sigurno zna jest da će se novi direktori HTZ-a tražiti u Beču, Madridu, Ljubljani, Stocholmu, Tokiju, Londonu, Pragu i Zurichu, gdje je sadašnjim čelnicima istekao mandat, objavila je Slobodna Dalmacija.

Podsjetimo, radi se o vrlo atraktivnim mjestima u inozemstvu s plaćenim troškovima stanovanja i solidnim plaćama od oko 3 tisuće eura mjesečno, (ovisno o standardu zemlje u kojoj se radi), pa ne čudi da je lani za svako od oglašenih 11 mjesta, u HTZ pristiglo po dvadesetak molbi.

Lani su natječajni uvjeti za zaposlenje bili vrlo “labavi”, pa su odabrani odmah prozvani direktorima opće prakse. Evo što su morali ispunjavati:
• diplomski studij
• pet godina iskustva na rukovodećim mjestima
• iskustvo ne mora biti u turizmu
• znanje jednog stranog jezika
• poznavanje drugog
• ako ne znate jezik zemlje u koju idete, HTZ plaća tečaj

Pročitajte još

Gradonačelnik Franković čestitao pravoslavni Uskrs

Dulist

Vatrogasci, sretan vam dan vašeg zaštitnika!

Dulist

Tko sve ima pravo na besplatni smještaj uz bolesno dijete?

Dulist