Grad

Labaš: Ministarstvo nam nije uskratilo novac, ali nam je Vipnet otkazao sponzorstvo

igre karla labas002

Glasnogovornica Dubrovačkih ljetnih Igara Karla Labaš potvrdila je u petak u Dubrovniku kako je toj manifestaciji početkom godine generalno sponzorstvo otkazao Vipnet, a opovrgnula je medijske navode kako je Ministarstvo kulture Igrama uskratilo planiranih pola milijuna kuna.
Naime, prema rezultatima natječaja za javne potrebe u kulturi, Dubrovačkim ljetnim igrama iz državnog proračuna ove godine ide četiri milijuna kuna, odnosno 455 tisuća kuna manje nego prošle godine.
– Vezano za prihode iz državnog proračuna, odnosno Ministarstva kulture, ovogodišnji iznos od četiri milijuna kuna je jednak lanjskim planiranim sredstvima Ministarstva. Na prvi pogled čini se da je došlo do pada sredstava financiranja, no ta razlika se pojavila jer nam je Ministarstvo kulture lani isplatilo dodatnih 455 tisuća kuna, što je bilo potrebno za zatvaranje financijske konstrukcije 66. Igara zbog izostanka planiranih 650 tisuća kuna od Dubrovačko-neretvanske Županije – rekla je Labaš te dodala kako je ukupni budžet ove godine smanjen zbog povlačenja dugogodišnjeg generalnog sponzora.
– Nakon 15 godina uspješne suradnje, Vipnet više nije generalni sponzor Igara. Takva odluka nije bila neočekivana s obzirom na Vipnetovu nedavnu promjenu poslovne strategije i promjenu strategije sponzorstava s time. No i dalje smatramo da ostvarena sponzorska suradnja Vipneta i Igara predstavlja primjer kvalitetnog i uspješnog odnosa ove vrste – istaknula je Labaš te dodala kako su u procesu pronalaska novog generalnog sponzora.
– Tome pristupamo ozbiljno i strateški, a jednako tako i druga strana. Jasno je da takva vrsta suradnje mora, kako za sponzora tako i za nas, biti vrsta strateške odluke i odnositi se na višegodišnje planiranje. Ali to je ozbiljan i jedini ispravan pristup kako bi dugoročno obje strane bile zadovoljne te profitirale iz tog odnosa. Ne sumnjamo da ćemo takvog partnera pronaći – istaknula je ona.
Dubrovačke ljetne igre će za ovu godinu od Grada Dubrovnika dobiti nešto više od tri milijuna kuna, dok bi od Županije dubrovačko-neretvanske trebao biti isplaćen iznos od 650 tisuća kuna. Ukupni planirani budžet Igara je 11.5 milijuna kuna, odnosno oko 300 tisuća kuna manje nego prošle godine.
Inače, Županija dubrovačko-neretvanska prošle je godine uskratila sredstva za 66. Dubrovačke ljetne igre zbog predstave ”Elementarne čestice” u režiji Ivice Buljana, rađenu prema romanu kontroverznog francuskog pisca Michela Houellebecqa poznatog po svojim antiislamističkim stavovima.

Pročitajte još

Franković poručio diplomantima RIT-a: ‘Budite blagi prema ljudima oko sebe pa će vam se tako i vratiti’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist