Sport

KVALIFIKACIJE ZA EP Miloglav u sastavu protiv Bugarske

ŽKK Ragusa

Izbornik hrvatske ženske košarkaške reprezentacije Braslav Turić uvrstio je Dubrovkinju Carmen Miloglav na popis užeg sastava od 12 igračica za predstojeće dodatne kvalifikacije za Europsko prvenstvo.

Organizatorica igre dubrovačke ŽKK Raguse uspjela se u pripremnom razdoblju dokazati izborniku Turiću te će nositi nacionalni dres i u dodatnim kvalifikacijama.

– Presretna sam što sam među 12 igračica za gostujuću utakmicu protiv Bugarske. Prva je utakmica i svi su maksimalno koncentrirani da otvorimo kvalifikacije pobjedom. Ako dobijem priliku na parketu, probat ću je iskoristiti na najbolji mogući način i pomoći ekipi, ali sam presretna što sam uopće tu. Igrala ili ne, bitno je da dobijemo – kazala je za DuList Miloglav.

Miloglav je za Ragusu odigrala sjajnu sezonu na izmaku. U prosjeku je po utakmici postizala 13,4 koša, imala 3,6 skokova i 4,2 asistencije.

Podsjetimo, Hrvatska u kvalifikacijama u skupini F igra protiv Bugarske i Izraela. Utakmica protiv Bugarske na rasporedu je u nedjelju u bugarskom Samokovu. Potom u srijedu slijedi domaći meč protiv Izraela u Slavonskom brodu pa tjedan kasnije u istom gradu domaći uzvrat s Bugarkama te na kraju 22. lipnja gostujući uzvrat protiv Izraelki u Ramat Ganu. Europsko prvenstvo odigrat će se 2015. godine u Mađarskoj i Rumunjskoj.

Pročitajte još

JUDO KLUB FORTITUDO 16 judoka položilo ispite za pripadajuće pojaseve

Dulist

DVOGODIŠNJI UGOVOR Dubrovkinja Kristina Prkačin potpisala s Podravkom

Dulist

FOTO Gotovo 100 tisuća eura dodijeljeno dubrovačkim sportskim klubovima

Dulist