Sport

KUP HRVATSKE U RUKAMA JADRANA Kobešćak: ‘Nadigrali su nas u svakom pogledu’

KUP HRVATSKE U RUKAMA JADRANA Kobešćak: 'Nadigrali su nas u svakom pogledu'

Vaterpolisti VK Jug Adriatic osiguranja izgubili su u finalnoj utakmici Kupa Hrvatske protiv splitskog Jadrana rezultatom 14:11 (5:1, 5:5, 2:0, 2:5) te je tako Jadran prvi put osvojio Kup. Jadran je odmah krenuo s jakom igrom te su već u prvoj četvrtini vodili. Jugaši su se u zadnjoj četvrtini ‘podigli’ igrom te su došli na svega ‘dva razlike’, međutim, ‘Jadranaš’ Anđelo Šetka pomrsio im je planove osiguravajući 14. gol za Splićane.

Jugaši su katastrofalno loše ušli u utakmicu, loši i neprecizni u napadu, stoji u izvještaju VK Jug Adriatic osiguranja nakon utakmice, a u obrani je curilo sa svih strana što su Splićani iskoristili i do sredine druge četvrtine pobjegli na šest golova razlike što je do kraja utakmice više nije bilo moguće nadoknaditi. Jugaši osim Kostasa Kakarisa i Stylianosa Argyropoulosa nisu imali raspoloženog pojedinca.

-Nismo se nigdje vratili, nismo odigrali nikakvu utakmicu. Od samog starta smo izgledali kao da nemamo šanse. Svaka čast Jadranu, nadigrali su nas u svakom pogledu – komentirao je kratko za medije odmah nakon utakmice trener VK Jug Adriatic osiguranja Vjekoslav Kobešćak.

Najuspješniji strijelac za VK Jug Adriatic osiguranje bio je Stylianos Argyropoulos s pet pogodaka, Filip Kržić i Loren Fatović dali su dva gola, dok su Hrvoje Benić i Maro Joković postigli po jedan zgoditak. Za splitski Jadran najviše je golova postigao Luka Bukić (5), Anđelo Šetka i Jerko Marinić Kragić postigli su po dva pogotka, dok su Marino Čagalj, Nikša Dobud i Antonio Dužević dali po jedan gol.

Podsjetimo, sve do sada, splitski Jadran i Solaris nikad nisu osvajali trofej s time da su Splićani dva puta igrali u finalu (2003. i 2017.) i oba su puta poraženi od Juga. Najuspješniji klub je Jug koji je 14 puta osvajao naslov te još 11 puta igrao u finalu, Mladost je deset puta podizala pehar namijenjen pobjedniku, Primorje četiri puta dok je jednom pobjednik bio POŠK, piše VK Jug Adriatic osiguranje.

Jugaši su inače najuspješniji i po broju uzastopno osvojenih naslova. U dva su navrata (2006.-2009. i 2015.-2018.) po četiri godine u nizu podizali pobjednički pehar.

Pročitajte još

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist

HRVATSKI KUP STOLNOG TENISA ‘Pituri’ pobjedom protiv zagrebačkog Marathona prošli u finale

Dulist