Sport

KUP HRVATSKE Jugašice osvojile drugo mjesto, Lana Korać najbolja vratarka!

KUP HRVATSKE Jugašice osvojile drugo mjesto, Lana Korać najbolja vratarka!

Igračice splitskog Jadrana osvojile su nacionalni kup u uzrastu mlađih juniorki. Na završnom turniru odigranom u subotu i nedjelju u poljudskom bazenu u Splitu, jadranašice su zabilježile sve tri pobjede. Igračice ŽVK Jug osvojile su drugo mjesto dok je najboljom vratarkom proglašena Jugova Lana Korać.

Nakon subote kada su u prva dva kola bile bolje od gradskih suparnica iz POŠK-a 1937, (16:4), te i od dubrovačkog Juga, (16:12), u nedjelju su potvrdile primat. U srazu s Mladosti matematički je Jadranu bio dostatan i remi za ukupnu pobjedu, ali igračice trenerice Brune Barišić ništa nisu željele prepustiti slučaju.

KUP HRVATSKE Jugašice osvojile drugo mjesto, Lana Korać najbolja vratarka!
Lana Korać

Manja nesigurnost u prvoj četvrtini koju je dobila Mladost (1:0), otklonjena je u drugoj dionici koju su mlade Splićanke dobile furiozno (5:0). Na kraju treće četvrtine bilo je i plus 6 za jadranašice (8:2), ali nije se ni tada Jadran opustio, dapače. Do dvije minute prije kraja bilježimo najveću prednost, čak 11:2. Jasno da su posljednje dvije minute mlade Splićanke više provele u neobaveznoj igri, razmišljale o veselju osiguranog trofeja, nego o obrani svojih vratiju, pa su samo zato mogle primiti četiri gola u zadnje dvije minute. Na koncu je završilo 11:6 za Jadran.

U drugoj utakmici 3. kola, Jug je svladao POŠK 1937, glatko, 11:7. Poškovke su dobile prvu dionicu (3:2), ali su kao i u prethodnoj utakmici, uzvratile suparnice s glatko dobivenom drugom dionicom, (3:0). Kod pobjednica je najviše golova postigla Nina Jazvin – 5.

Za najbolju igračicu završnog turnira Hrvatskog kupa mlađih juniorki, proglašena je Jelena Butić (Jadran). Izvor: HVS 

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist